1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Ahlat'ta kuraklık tehlikesi

Ahlat İlçe Ziraat Odası (AHZO) Başkanı Necat Demirden, bu yıl yağışların az olmasından dolayı yem bitkilerinde yüzde 90, buğday da ise yüzde 50 oranında ürün kaybı yaşanacağını söyledi.

AHZO Başkanı Necat Demirden yaptığı basın açıklamasında, köy ve mahalle muhtarları ile bir araya gelerek kuraklık değerlendirmesi yaptıklarını söyledi.

Durumun hiç de iç açıcı görülmediğini kaydeden Demirden, tarım ve hayvancılığın kuraklık neticesinde olumsuz etkilendiğini söyledi. Zaten zor koşullarla mücadele eden çiftçilerin kuraklıkla bitme noktasına geldiğini ifade eden Demirden, "Yöremizin kalkınmasında ve gelişmesinde büyük rol oynayan tarım ve hayvancılık kuraklıktan dolayı can çekişiyor. Buğdayda yüzde 50, yem bitkilerinde ise yüzde 90'na varan bir ürün kaybı beklenmektedir. Böyle devam ederse yüzlerce çiftçimiz mağdur olacak. Bu gün itibari ile çiftçilerimiz maddi hasarla birlikte ciddi oranda ürün kaybı ile karşı karşıya gelmiştir. Ayrıca, kuraklıktan en fazla olumsuz etkilenen yem bitkileri ise hayvancılığı bitirme noktasına getirmiştir. Sayın yetkililerden bizleri rahatlatacak bir takım adamları atmasını istiyoruz. En azından çiftçilerimizin mağduriyetini göz önüne alınarak tarımsal afet kapsamına alınmasını talep ediyoruz. Bu konuda tüm kuruluşların desteğini beklemek ülke tarımının geleceği açısından hayati önem taşımaktadır" dedi.

AHZO Başkanı Demirden, muhtarlardan oluşan bir gurup ile birlikte İlçe Kaymakamı Bilal Şentürk'ü makamında ziyaret ederek içerisinde bulundukları kuraklık sıkıntını dile getirerek çözüm arayışında destek talep edeceklerini de sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 13:17:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?