8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Ahlat'ta öğrencilere ilginç motive

AHLAT'TA ÖĞRENCİLERE İLGİNÇ MOTİVE

Bitlis'in Ahlat ilçesindeki Ergezen İlköğretim Okulu'nda, öğrencileri motive etmek için dönem boyunca duvara asılı bekletilen bisikletleri, Seviye Belirleme Sınav'ında (SBS) başarıyı yakalayan tüm öğrencilere hediye edecek.

Ergezen İlköğretim Okulu Aile Birliği ile okul idaresi, bir yandan ev ziyaretleri yaprak okul aile ve öğrenci üçgeninde işbirliğini güçlendirirken, öte yandan okulun duvarına astıkları bisikletler ile de öğrencileri SBS için motive etmeye çalışıyor.

Okulu Aile Birliği Başkanı Zübeyir Ergezen, öğrencileri bahar yorgunluğundan kurtarmak, sınava olan motivasyonlarını arttırmak için bir dizi etkinlik içerisinde olduklarını hatırlattı. Yürütülen çalışmalarda okul ve aile arasında sıcak köprülerin pekiştiğini, öğrencilerin okula daha iyi motive dildiğini gözlemlediklerini ifade eden Ergezen, bisikletle motive ise öğrencilere hediye anlamında olup, fen veya öğretmen lisesini kazanma şartı ile vereceklerini anlattı. SBS ye girecek öğrenci sayınsının 139

olduğunu hatırlatan Ergezen, tüm öğrencilerin sınavı kazanması halinde verdikleri sözü tutacaklarını, her öğrenciye bir bisiklet hediye edeceğiz sözünü verdi.

Öğrenciler ise, öğretmen ve ailelerinin motivesi ile özellikle televizyon izleme oranlarını düşürdüklerini, dinlenme ve okumaya daha fazla zaman ayırdıklarını belirterek amaçlarının bisiklet sahibi olmak değil, okuldaki hedeflerine ulaşmak olduğunu söyledi.

AHLAT'TA ÖĞRENCİLERE İLGİNÇ MOTİVE
İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2010 Perşembe 10:58:00
Güncelleme :1 Nisan 2010 Perşembe 14:53:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?