7
Mayıs
2024
Salı
BİTLİS

Ahlat'ta okullar 1 gün daha tatil edildi

Bitlis'in Ahlat İlçesi'nde etkili olan kar yağışı ve tipi, hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Dün okulların bir günlük tatil edilmesinin ardından, olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi sonucu ilçedeki tüm ilk ve orta dereceli okulların 1 gün daha tatillerinin uzatıldığı bildirildi.
 
İlçede 2 gündür etkisini sürdüren kar yağışı şehir merkezinde 30, yüksek kesimlerde ise 50 santimetreye ulaştı. Ahlat Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez, ilçe merkezine bağlı 11 mahalle yolunun ulaşıma açıldığını ancak, tipi sebebiyle açılan yolların tekrar kapandığını belirterek, şehir içi ulaşımda yaşanan aksaklıkların asgari düzeye çekildiğini söyledi.
 
Ahlat Köylere Hizmet Götürme Birim Amirliği yetkileri ise ilçeye bağlı 26 köy yolunun kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapalı olduğunu, yağışların durmasıyla birlikte, kar küreme çalışmalarına başlanacağını bildirildi. Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de, ilk ve orta dereceli okulların olumsuz hava şartları nedeniyle dün tatil edilmesinin ardından, tatil süresinin bir gün daha uzatılmasına karar verildiği kaydedildi.
İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2006 Perşembe 12:08:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?