9
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

Ahlat'ta okuma bayramı sevinci

AHLAT'TA OKUMA BAYRAMI SEVİNCİ

Bitlis'in Ahlat ilçesinde 'Okuma Bayramı' münasebetiyle düzenlenen etkinlikte küçük öğrencilerin büyük hünerleri dakikalarca ayakta alkışlandı.

Bayındır İlköğretim Okulu 1. sınıf öğrencilerinin okumaya geçişi nedeniyle okuma bayramı etkinliği düzenlendi. Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeynel Kılıç, daire amirleri, öğrenciler ve çok sayıda öğrenci velisi katıldığı etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Şiirlerin okunmasıyla devam eden etkinlik, küçük öğrencilerin büyük hünerlerini sergilemeye geldi. Minik öğrenciler sergiledikleri skeçlerle adeta usta oyunculara taş çıkartırken, sık sık meydana gelen elektrik kesintileri bile miniklerin motivasyonunu bozamadı. İzleyenlerden bol bol alkış alan miniklerin kolbastı ve çifte teli oyunları ise büyük beğeni topladı. Program minikler topluluğundan oluşan korunun birbirinden güzel seslendirdiği türkülerle son boldu.

Program sonunda Ahlat Belediye Başkanı Abdullaim Mümtaz Çoban ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeynel Kılıç minik öğrencileri ve öğretmenlerini tebrik etti.

Burada gazetecilere 'Okuma Bayramı' ile ilgili bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeynel Kılıç, öğrencilere bol bol kitap okumaları önerisinde bulundu. Kılıç, "Her gayretin, her çabanın bir amacı var. İnsan hayatta hedeflediği amaca ulaştığı an, insanın en mutlu anıdır. Bu çocuklarında bu süreçte amaçları, hedefleri okumaya geçmekti. Bugün okumaya geçmedeki mutluluklarını kendileriyle paylaştık. Bizde kendileri kadar mutlu olduk. Çok erken okumaya geçtiklerinden dolayı da hem kendilerini hem de emeği geçen öğretmenleri ile idarecilerini kutluyorum" dedi.

AHLAT'TA OKUMA BAYRAMI SEVİNCİ
AHLAT'TA OKUMA BAYRAMI SEVİNCİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2010 Çarşamba 11:44:00
Güncelleme :6 Ocak 2010 Çarşamba 11:47:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?