1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Ahlat'ta turizm

Ahlat İlçe Kaymakamı Bilal Şentürk, Anadolu'daki Türk tarihi açısından taşıdığı önem itibariyle Ahlat'ın mutat ziyaret edilecek yerler kapsamına alınması gerektiğini söyledi.

Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk, Ahlat'ın 'Anadolu'nun kapısı' ve 'Anadolu'nun tapusu( diye isimlendirildiğini belirtti. Bu isimlendirmenin hak ettiği değeri bulması için mutlaka ülkenin her sektörünce buranın ziyaret programına alınması gereken bir yer olması gerektiğini söyleyen Şentürk, bunun sadece bir tarih ve milli bilinç oluşturması açısından gereklilik gördüklerini anlatarak "Arzu ederiz ki tıpkı gezilecek görülecek yerler kapsamında olan Çanakkale ve yakın zamanda Afyonkarahisar gibi Ahlat'ın da aynı uygulama kapsamına alınması. Yani tarihimizde taşıdığı önem münasebetiyle, Çanakkale yine Kurtuluş Savaşı'ndaki önemi nedeniyle Kocatepe ve Afyon, Anadolu'daki Türk tarihi açısından taşıdığı önem itibariyle bu kapsama alındı. Bu açıdan bakıldığında Ahlat'ın gerek öğrenci grupları, gerek okullar gerekse kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütleri tarafından mutat ziyaret edilecek yerler kapsamının alınması gerekir. Bu çok önemli, çünkü Ahlat'ta tarihimizin izlerinin tamamını görmemiz mümkün. Ahlat'ta 31 ayrı uygarlık hüküm sürmüş ve bu uygarlıkların büyük çoğunluğu da Türk İslam uygarlıkları ve bunların izleri Ahlat ta mevcut. Bu izlerin Anadolu da yaşayan insanlara ve gelecek nesli oluşturacak genç kuşaklara mutlaka gösterilmesi ve her kesimce bilinmesi gerekir" dedi.

Kaymakam Şentürk, bu bağlamda Milli Eğitim Bakanlığı'nın Gönül Köprüsü adıyla Doğu Batı kaynaşmasına vesile olması bakımından öğrenci alışverişi uygulaması olduğunu hatırlatarak şöyle konuştu;

"Bu çerçevede bizim 300'e yakın bir öğrencimiz, Ankara ve Aydın illerine gidecek. Tabi öğrencilerimiz oraya giderken Ahlat'ın ile ilgili tanıtım materyalleri de yanlarında götürerek ilçemizi oralarda tanıtacak. Öğrencilerimiz diğer illere giderken, oralardan da öğrenciler bizim yöremize gelecek. Biz bunu çok önemsiyoruz. Ayrıca, ilçemizde de tüm öğrencilerimiz mutlaka eğitim ve öğretim yılı içerisinde farklı zamanlarda da olsa bir programa alınarak Ahlat'ın tarihi yerlerinin her öğrenci tarafından gezmelerini sağlıyoruz. Bu süreklilik arz edecek bir çalışma olacak. Ahlat'ın mutla görülmesi ve bilinmesi gereken yerler arasında olması gerekiyor."

.
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2008 Cumartesi 16:02:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?