1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Ahlat'ta uzman doktor sıkıntısı

Ahlat ilçesindeki 60 yataklı Devlet Hastanesi'nde uzman doktor sıkıntısı yaşandığı belirtilirken, ilçede acilen ortopedi ve genel cerrahi uzmanına ihtiyaç olduğu vurgulandı.

Hastanede özellikle genel cerrahi, kulak-burun-boğaz, ortopedi ve göz branşlarındaki doktor eksikliğinin hastaları olumsuz yönde etkilediğini belirten Ahlat Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. R. Akın İnanmış, uzman doktor ihtiyaçlarını her yıl olduğu gibi bu yıl da Sağlık Bakanlığı'na bildirdiklerini belirtti. Dr. İnanmış, "Özellikle genel cerrahi uzmanının eksikliği ilçede büyük sıkıntılara neden oluyor.

Hastanemizde genel cerrahi uzmanının kullanacağı her türlü donanım ve araç gereçlerimiz mevcut. Özellikle safra kesesi, fıtık, apandisit, mide, bağırsak ameliyatlarında kullanılan laparoskopi (kapalı ameliyat) cihazımızı da ameliyathanemize kurarak faaliyete soktuk. Fakat bu cihazı kullanacak genel cerrahi uzmanımız yok. Bunun yanı sıra mevsim nedeni ve kar yağışı ve buzlanmalar nedeniyle kırık-çıkık vakalarının hastanemize intikali arttı. Fakat ortopedi doktorumuzun olmayışı nedeniyle hastalarımızı çevre il ve ilçelere sevk ediyoruz" dedi.

Her geçen zaman hizmet kalitesinin artması için bütün birimler olarak çalışmalarımızı en iyi şekilde yapmaya gayret gösterdiklerini belirten Dr. İnanmış, "Bunların sonucunda hastanemiz 2006 yılında anne sütünün teşviki ve bebek dostu sağlık kuruluşları kapsamında 'Bebek Dostu Hastane' unvanını, 2007 yılında ise ISO 9001-2000 kalite belgesi alarak kaliteyi tescillemiş oldu. Hastanemizde sadece uzman doktor sıkıntısı yaşıyoruz. Bu doktorlarında hastanemize gelerek hizmet vermesi sonucunda hiçbir sorunumuz kalmayacak. Bu doktorlarımızdan öncelikli olarak bir tane ortopedi ve genel cerrahi uzmanının en yakın zamanda hastanemize atanarak göreve başlamasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2008 Perşembe 15:08:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?