9
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

Ahlat'ta yaz ve kış birarada

AHLAT'TA YAZ VE KIŞ BİR ARADA YAŞANIYOR

Bitlis'in Ahlat ilçesinde yaz ve kış mevsimi bir arada yaşanırken, vatandaşlar ilçeye 10 kilometre mesafede kayak yapmanın, şehir merkezinde ise güneşli bir havanın keyfini yaşanıyor.

Ahlat ilçesindeki bazı vatandaşlar, taburelerini atıp dışarıda çay içerken, bazıları da yüksek kesimlerde kar topu oynayıp kayak yapıyorlar. Kayak yapmak için Bitlis il merkezinden geldiğini belirten Çetin Örük (53) Ahlat'ta yaz ve kışı bir arada yaşamanın mutluluğunu yaşadıklarını anlattı. Örük "Ahlat'ta kurulan kayak tesisinden yeni haberdar olduk. Burası kayak sporu için çok elverişli bir alan olduğundan burayı tercih ettik. Ben Van Çatak'a, Erzurum'a, ve Sarıkamış gibi kayak merkezlerine gittim ve en sonunda a da buraya geldim. Burası çok mütevazi ve güzel bir tesis. Artık buradan başka bir yere gitmeyi düşünmüyorum. Bu tesisin burada açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, herkesi buraya davet ediyorum" dedi.

Bitlis'ten arkadaşları ile birlikte Ahlat'a kayak için geldiklerini belirten Ömer Barış Gelibolu ise, böyle bir tesisin varlığından bu yıl haberdar olduklarını belirterek: "Yaklaşık 7 ay kar altında olan bir yörede yaşıyoruz. Bölgemizde kayak sporunun gelişmesi için yapılan çabaların çok önemli olduğunu belirtmek isterim. Özellikle kış aylarında sosyal aktivitelerin az olduğu yöremizde kayak sporuna olan ilgi biz kayak severleri mutlu etmiştir. Kısacası yaz ve kışı bir arada yaşıyoruz. Herkese teşekkürler" dedi

AHLAT'TA YAZ VE KIŞ BİR ARADA YAŞANIYOR
AHLAT'TA YAZ VE KIŞ BİR ARADA YAŞANIYOR
AHLAT'TA YAZ VE KIŞ BİR ARADA YAŞANIYOR
AHLAT'TA YAZ VE KIŞ BİR ARADA YAŞANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2010 Çarşamba 11:16:02
Güncelleme :3 Mart 2010 Çarşamba 12:13:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?