1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Ahtek'ten ortak tanıtım çağrısı

Türkiye'nin en büyük krater gölü olma özelliğini taşıyan Nemrut Krater Golü'nün yanlış tanıtıldığını belirten Ahlat Tarihi Eserleri Koruma ve Tanıtma Derneği (AHTEK) Başkanı Muzaffer Pirhasanoğlu, bu yanlışlığın turistleri Adıyaman'da bulunan Nemrut'a yönelttiğini iddia etti.

AHTEK Başkanı Muzaffer Pirhasanoğlu, Nemrut Krater Gölünün Bitlis'in Ahlat, Tatvan ve Güroymak ilçe sınırları içinde olduğunu ifade ederek, buranın tanıtılması ve korunması için ortak hareket edilmesinin şart olduğunu söyledi. Pirhasanoğlu, "Nemrut Krater Gölü'nün tanıtım materyallerini hazırlayan Bitlis il ve ilçeleri, dokümanlara kendi ilçesinin ismini yazıyor. Tanıtım materyallerini eline alan turist bir bakıyor ki, Nemrut Krater Gölü bazı tanıtım materyalinde Bitlis, bazılarında Tatvan, diğer materyallerde ise Ahlat veya Güroymak yazıldığını görüyor. Turistin kafası karışıyor. Oysaki 3 ilçe sınırları içinde olan bu muhteşem yerin 'Nemrut Krater Gölü Bitlis' adıyla tanıtılmasının daha uygun ve etkili olacağını düşünüyoruz. Bizim yönümüzden Nemrut Krater Gölü ile ilgili bir polemiğimiz yok, bir anlaşmazlık da yok. Ama Nemrut Krater Gölü'nü merak edip gezmek isteyen yerli ve yabancı turistin kafası karışıyor. Bitlis'teki Nemrut yerine Adıyaman Nemrut'a giden turist sayısının küçümsenmeyecek kadar fazla olduğunu biliyoruz. Bu konuda özellikle valilik başkanlığında mahalli idareler ve kültür müdürlüklerinin ortak bir çalışma yapmasını arzu ediyoruz" dedi.

Muzaffer Pirhasanoğlu, böyle bir çalışmanın Bitlis ve ilçelerinin turizm selameti açısından faydalı olacağına inandıklarını belirterek, amaçlarının bir yere sahiplenmek değil, ortak değerlerden müşterek yararlanmak olduğunu söyledi.
Bitlis'teki Nemrut Krater Gölü, Türkiye'nin en büyük krater gölü olma özelliğini taşıyor. Nemrut Krater Gölü, Bitlis'in Ahlat, Tatvan ve Güroymak ilçeleri sınırları içerisinde yer alıp, 12 kilometre karelik bir yüzölçümüne sahiptir. Yüksekliği 4 bin 450 metre olan Nemrut Dağı yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çekiyor. Bunun yanında buz mağarası ve buhar bacaları da mevcut olan Nemrut Dağı çanağında hem soğuk hem de sıcak göller bulunuyor.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2008 Salı 13:33:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?