1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Aile, gençlik ve eğitim konferansı

Tatvan ilçesinde Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Tatvan Temsilciliği tarafından 'Aile, Gençlik ve Eğitim' konulu konferans düzenlendi.

Tatvan Kültür Sarayı'nda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halit Ertuğrul, çocuklara asla nasihat verilmemesi gerektiğini belirtti. Ertuğrul, "Çocuklar duyduğunu asla uygulamaz, ancak gördüğünü uygular. Bu nedenle çocukların yetiştirilmelerinde mutlaka uygulamalı eğitim verilmelidir. Çocukların çoğu kez ellerini bile yıkayan anneler çocuklarına iyilik yaptıklarını düşünürler. Ancak çocukların ellerini yıkamak yerine onlara ellerini nasıl yıkaması gerektiği bilgisini uygulamalı olarak verin. Çocuğun becerisini geliştirmesi için kendisinin yıkamasını sağlamak gerekmektedir. Bu gibi konularda her zaman için çocuklar kendi işlerini yapması sağlanırsa çocukların beceri kabiliyeti hızla artacaktır" dedi.

Aile içinde yaşanan tartışmaların çocuklar üzerinde büyük etkilere sebep olduğunu kaydeden Ertuğrul, "Anne ve babanın bir birine yaptığı hakaretlerle yola çıkan bir çocuk kötü alışkanlıklar kazanmasına yol açar. Her zaman için çocukların yanında birbirinize güzel cümleler sarf edin. Birbirinizi çocuğunuzun yanında yüceltin. Sizin bu güzel davranışlarınızdan etkilenecek olan çocuğunuz bir evlat olarak yetişecektir" şeklinde konuştu.

Halit Ertuğrul'un konuşması sırasında küçük bir çocuğun sahneye çıkıp oturarak Ertuğrul'u dikkatlice dinlemesi ilginç görüntü oluşturdu. Konferans sonrası Ertuğrul, okurlarına kitaplarını imzaladı. Konferansı yaklaşık 600 kişi izledi.

.
Yayın Tarihi : 24 Mart 2008 Pazartesi 11:43:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?