8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Aile hekimleri tercihlerini yaptı

AİLE HEKİMLERİ TERCİHLERİNİ YAPTI

Bitlis'te 13 Eylül 2010 tarihinde uygulanmaya başlanacak olan Aile Hekimliği uygulaması için görev alacak doktorlar yerlerini tercih ettiler.

Bitlis Devlet Hastanesi konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Vali Yardımcısı Süleyman Çelebi, Sağlık Müdürü Vekili Serkan Fındık ve doktorlar katıldılar. Programda bir konuşma yapan Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, dünyanın birçok yerinde uygulanan ve bizim gıpta ile baktığımız sağlık uygulamaları bugün ülkemizde daha ileri seviyelerde uygulandığını söyledi. Vali Yılmaz, Bitlis'te birinci sınıf sağlık hizmeti verildiğini belirterek, "Burada tüm doktorlarımıza ve sağlık personellerimize teşekkür ediyorum. Bu uygulama ile hastanelerimizdeki yığılmaların önüne geçeceğiz. Burada bütün görev siz hekimlerimize düşüyor. Kural koymak, sistem değiştirmek kolaydır. Hükümetler bu konuda ciddi değişimler sağladı. Ancak her defasında birileri tarafından sabote edilerek işleyişi engellenmiştir. Son yıllarda Yeşilkart uygulaması yapıldı. Ancak herkesin yeşilkart alması sağlandı. Özel hastanelere yetki verildi. Fazla reçete yazılması gibi sorunlarla karşılaşıldı. Bütün sorunlarla uğraşmamıza rağmen bugün en üst seviyede hizmet verilen sektörlerin başında sağlık kuruluşları gelmektedir" dedi.

Vali Yılmaz, aile hekimliği uygulamasından beklentilerinin büyük olduğunu ifade ederek, "Sağlıklı bir alt yapı oluşturmak ve geleceğe yönelik çalışmalar yapmak sizlerin elinizdedir. Meslek hayatım boyunca ciddi sıkıntılarla uğraştım. Bıçak parası, muayene parası, fazla yazılan ilaçların peşine düştük. Ancak bugün geldiğimiz nokta son 7 yılda uygulanan politikaların sonucudur" şeklinde konuştu.

"3 BİN ÖZÜRLÜMÜZ VAR"

Yanlış uygulamalar ve eğitimsizlik yüzünden bugün Bitlis'te 3 bin özürlü vatandaşın bulunduğuna da işaret eden Vali Yılmaz, "Bir ölüsü olan bir gün ağlar, bir özürlüsü olan hergün ağlar' sözü doğru bir sözdür. Bitlis'te bugün 3 bine yakın özürlümüz var. Bunlar yanlış uygulamalar sonucu özürlü doğdukları ortada. Köylerde yapılan doğumlar, hastaneye gelmeme bu durumları ortaya çıkarıyor. Sizlere bu konuda güveniyoruz. Eğitimler vererek, artık özürlü doğumların da önüne geçmeliyiz. Şimdiden hekimlerimize başarılar diliyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmanın ardından Bitlis Sağlık Müdürlüğü Sağlık Ocakları Şube Müdürü Uzman Doktor Aslı Bayındır, tercih programı hakkında bilgiler verdi. Program tercihlerin yapılması ile devam etti. 31 Aile Sağlık Merkezi'ne 87 aile hekimi ataması yapıldı. Tercihleri tamamlanan doktorlar 16-17 Ağustos tarihleri arasında Bitlis Sağlık Müdürlüğü'nde çeşitli eğitimlerden geçirilerek 13 Eylül tarihinde de Aile Hekimliği uygulamasına başlanacak.

AİLE HEKİMLERİ TERCİHLERİNİ YAPTI
AİLE HEKİMLERİ TERCİHLERİNİ YAPTI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2010 Cumartesi 15:56:03
Güncelleme :14 Ağustos 2010 Cumartesi 20:15:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?