9
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

AKP'li vekiller Adilcevaz'da

AK PARTİLİ VEKİLLER ADİLCEVAZ'DA

AK Parti Bitlis milletvekilleri Vahit Kiler ve Cemal Taşar, 12 Eylül'de yapılan referandumu değerlendirmek ve birtakım ziyaretlerde bulunmak üzere Adilcevaz ilçesine geldi.

Adilcevaz Belediye Başkanı Adnan Göksoy'un Sevgi Parkı'nda verdiği kahvaltıda mahalle ve köy muhtarları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen milletvekillerinde bir konuşma yapan Vahit Kiler, 12 Eylül referandumunun kendimizi geleceğimizi oylamak olduğunu ve Adilcevaz'ın bunu en iyi şekilde yaptığını söyledi. Kiler, “Bitlis genelinde yüzde 94 oranında, bazı bölgelerimizde de yüzde 97 oranında evet oyu aldık. Fakat Adilcevaz'da yüzde 84 olarak kaldı. Buradaki suçlu Adilcevazlı değildir. Burada bir suçlu aranıyorsa Vahit Kiler'dir, Cemal Taşardır, Belediye Başkanı Adnan Göksoy'dur ve AK Parti İlçe Teşkilatı'dır” dedi.

Kiler, referandumda oy kullananlara da teşekkür ederek, “Bu referandumdan çıkan sonuçla bizler Türkiye'de artık kanı durdurmak istiyoruz. Artık analar ağlamasın diyoruz. Başbakanımızın en öncelik verdiği konulardan biride budur. Biz bu bölgede kan dökülmesini istemiyoruz. Bunu durdurmak için elimizden geleni yapacağız. Artık bizler doğuda yatırım yılı olduğunu göreceğiz. Bitlis'te eğitim ve sağlık anlamında, yol yapımında, diğer hizmetlerde iyi durumdayız. Tek sorunumuz istihdamdır. Onu da kan durduğu zaman göreceksiniz ki iş adamları buraya yönelecekler. İstihdam artacak ve bu sorunda çözülmüş olacaktır” şeklinde konuştu.

Adilcevaz Belediye Başkanı Adnan Göksoy ise, ilçede çıkan sonucun kendilerini büyük ölçüde memnun ettiğini belirterek, “Bu memnuniyetimizi ilçemize hizmet olarak yansıtmaya çalışacağız. Milletvekillerimiz ilçemizin her türlü sorununda yanımızda oluyorlar, bundan dolayı kendilerine de teşekkür ediyorum. 12 Eylül referandumu Türkiye'nin sivilleşmesi, çocuklarımızın geleceği, ülkenin huzuru demekti. Adilcevaz olarak, Bitlis olarak buna bir katkıda bulunduysak ne mutlu bize” diye konuştu.

Aydınlar Belediye Başkanı Bahattin Alageyik'in de bir konuşma yaptığı kahvaltıda, vekiller muhtarların sorunlarını dinledi.

Kahvaltının ardından milletvekilleri ilçeye yeni atanan Kaymakam Ahmet Dilsiz'i makamında ziyaret etti. Burada ilçenin sorunları hakkında bilgi alan milletvekilleri, Kaymakam Dilsiz'e gereken desteği vereceklerini belirtti.

Kaymakam Dilsiz ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Sizin desteğinizi arkamızda görmek bize mutluluk verdi. Buraya kadar geldiniz bizleri çok memnun ettiniz. Bizler Adilcevaz için, Adilcevazlı için elimizden gelenin en iyisini yapmaya hazırız. Bunu yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Tayinim Adilcevaz'a çıktığı zaman buraya bir Adilcevazlı gibi geldim ve görevim süresincede bunu böyle bileceğim” dedi.

Kaymakamlıktan sonra ilçede bazı ailelere taziye ziyaretlerinde de bulunan vekiller, daha sonra ilçeden ayrıldı.

AK PARTİLİ VEKİLLER ADİLCEVAZ'DA
İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2010 Perşembe 12:42:04
Güncelleme :1 Ekim 2010 Cuma 19:20:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali ak IP: 88.229.187.xxx Tarih : 1.10.2010 22:13:49

nerde başarı.sayın vekiller şunu bilmelidir ki;burdaki sonuç tamamen sayın BAŞBAKANINDIR.eğer gücünüz yetiyorsa sayın BAŞBAKAN partiyi bıraksın da.sayın! vekiller gelsin oy istesin.o zaman alırlar boylarının ölçüsünü.haa derseniz bende evet verdim ama tamamen sayı BAŞBAKANIN hatrına.vekillerin olumsuzluğu ona olan sevgimi geçemedi.anlayanaaa..