6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİTLİS

Ali Bardakoğlu Bitlis'te

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Bardakoğlu, camiyi yaşatmanın, gençleri orada toplamanın, din hizmeti ışığının bütün topluma yayılmasının görevleri olduğunu söyledi.


Ali Bardakoğlu, Bitlis'in Tatvan ilçesinde yapımı tamamlanan İbadullah Camii'nin ibadete açılış törenine katıldı. Törene ayrıca AK Parti Bitlis milletvekilleri Zeki Ergezen, Vahit Kiler, Cemal Taşar, Bitlis Vali Vekili Mehmet Türköz, Bitlis, Muş, Batman, Bingöl, Siirt il müftüleri ile çok sayıda davetli katıldı.


Törende bir konuşma yapan Prof.Dr. Bardakoğlu, Endonezya ve Pakistan'da yaşanan afetlerde Türkiye genelinde para toplayarak zarar gören bir çok eser ve camiyi onardıklarını söyledi. Bardakoğlu, Türkiye olarak dünyaya İslam kardeşliğinin çok güzel bir örneğini verdiklerini belirterek "Nerede bir acı ve eksik varsa onun dinmesi için yüreğimizi, malımızı ve canımızı ortaya koyuyoruz. Onun için bu camiler millete aittir. Bu cami sizlere aittir. Hizmeti de hepinize ait olacaktır" dedi.


Camiyi yaşatmanın, gençleri orada toplamanın, din hizmeti ışığının bütün topluma yayılmasının görevleri olduğunu belirten Bardakoğlu, şunları söyledi:
"Bu camiler bizim hizmetlerimizle kuşatıcı olacaktır. Camiden içeri giren herkesi kuşatacağız. Böyle olduğu için de ülke çapında bütün camilerimiz rengini, dinini, cinsiyetini, yaşını, zenginliğini, görüşünü hesaba katmaksızın kuşatıcı olmak zorundadır. Müftülerimiz, din görevlilerimiz, din görevini yürüten kişiler, bu camilerin içinde kuşatıcı, aydınlatıcı, bağışlayıcı, belirtici, ihya edici din hizmetini vermek zorundadır. Bu gayret içindeyiz."
İbadete açılışı gerçekleştirilen camide Cuma namazı öncesi vaaz veren Bardakoğlu, namazın ardından Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Peker'i makamında ziyaret etti. Burada bir gazetecinin İzmir Müftüsünün 'Ramazan davulcularına karşıyım' açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz'? şeklindeki sorusuna Bardakoğlu, "Müftümüzün açıklamaları üzerine başka bir açıklama yapmam" diye cevap verdi.

İha
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2007 Cuma 18:57:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sinan IP: 88.230.68.xxx Tarih : 8.09.2007 13:26:58

ömrümüzde bir olsa da büyük din adamlarını memleketimizde görmek onur verici....