1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Alternatif ürünlere yönleniliyor

Bitlis Tarım İl Müdürlüğü, tütün ekiminin kaldırılmasıyla birlikte çiftçileri alternatif ürünlere yönlendirmek için çalışma başlattı.


Tarım İl Müdür Vekili Kubilay Ateşal, bölgede yaklaşık 12 bin 500 kişinin tütün ekiciliği yaptığını, bu ürün ekiminin yasaklanması ile çiftçilerin mağdur olmaması için alternatif ürün çalışması yaptıklarını söyledi.

Ateşal, "Önümüzdeki yıllarda ekicilerimizin zor durumda kalmamaları için meyve bahçeciliği ve hayvancılık konularında bilgiler veriyoruz.Ekicilerimiz bizlere gelip müracaat ettiklerinde, onları her türlü konularda bilgilendirerek, geçimlerini değişik ürünlerden yapmalarını sağlamaya çalışacağız" dedi.


Tarım İl Müdür Vekili Kubilay Ateşal, Bitlis'te yetişebilecek meyve konusunda çiftçileri bilgilendirdiklerini de söyledi. Ateşal, "Çiftçilerimizin kiraz ve elma fidanları dikmelerini istiyoruz. Meyve bahçelerinin oluşturulamayacağı bölgelerde ise üreticilerimizin hayvancılık yapmalarını öneriyoruz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2008 Cuma 13:25:45
Güncelleme :29 Ağustos 2008 Cuma 13:30:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Gül aksoy IP: 88.226.149.xxx Tarih : 4.09.2008 15:32:57

Kubilay bey kiraz ağcıda dikeriz elma ağacıda peki ya siz bunlara sahip çıkacakmısınız.Örneğin elma ağaçlarımızın daha verimli olması için ilaçlama yapılacak mı yoksa her yıl olduğu gibi bu yılda elmalarda kurtçuklar olduğu için yenilemiyecek mi.Siz ağaçaların bakımı ile ilgili gerekli bilinci halkımıza verinde.....