1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Anadolu yeniden parlayacak

Eğitim ve Bilim İşgörenleri (Eğitim-İş) Sendikası Bitlis Şubesi Başkanı Özkan Rona, aydınlanma devriminin ışığını yeniden Anadolu'ya yaymak için çalıştıklarını belirterek, "Ülkenin geleceğine, emeklerine sahip çıkmak için bu yola baş koyduk" dedi. 

Eğitim-İş Sendikası Bitlis Şubesi'nin 3. kuruluş yıldönümü dolayısı ile bir açıklama yapan Şube Başkanı Özkan Rona, 17 Ekim 2005'ten bu güne geçirilen üç yıllık süreçte ülkenin ve günden güne yoksullaşan halkın umudu olmak için çalıştıklarını söyledi. 

Rona, aydınlanma devriminin ışığını yeniden Anadolu'ya yaymak, aklı ve bilimi yaşamda egemen kılmak, çocukların ve ülkenin geleceğine, emeklerine sahip çıkmak için bu yola baş koyduklarını belirterek, "Biliyoruz ki, yolumuz çetin, engebeli ve zorluklarla dolu. Ama yılgınlık yok. Çünkü biz biliriz ki, 'durmak düşmektir' Onun için kararlı bir şekilde mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi. 

Rona, sendika olarak eğitim açısından bir umut olacaklarını da belirterek, "Sendikamız, sendikal bağımsızlığını koruyan tek eğitim ve bilim işkolu sendikasıdır. Güdümlü, amaç dışı örgütlenmelere karşı, henüz örgütlenmemiş eğitim çalışanlarını da örgütlemeyi hedefleyerek, grev ve özgür pazarlık düzenini savunmaktayız. Bugün içinde bulunduğumuz koşullarda Eğitim-İş'in gelişip güçlenmesi, ulusumuz, ülkemiz ve eğitim çalışanları açısından bir umut olacaktır" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 10:38:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?