1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

'Anne-kız okuldayız' başladı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan "Anne-kız okuldayız" kampanyası ve okuma-yazma kursu Bitlis'te düzenlenen bir törenle başlatıldı.


Halk Eğitim Merkezi'nde başlatılan kursun açılış konuşmasını yapan Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş, bu kursta öğretmenler kadar kursiyerlere de önemli görevler düştüğünü belirtti.

Atbaş, "Sizler bu kursun ilk kursiyerlerisiniz. Geçmişte de bu tür kurslar verildi. Bir kısmı başarılı olurken bir kısmı ise maalesef başarılı olmadı. Öğretmenlere görev düştüğü kadar size de düşüyor. Size iki önemli görev düşmektedir. Buradan istediğiniz başarıyı alabilmeniz için bu kursa devam etmeniz gerekir. İkincisi de evlerinize gittiğinizde buradaki dersleri tekrar etmektir. Mutlaka işiniz olacak ama mümkün olduğu kadar buna gayret gösterin" dedi. Bir kursiyerin, "Kurs güzel, ama kısa sürüyor" sözlerine karşılık Vali Atbaş da, "İsteyen bu kursu bitirdikten sonra diğer tüm kurslara da katılabilir. Bu sizin elinizde. Bu önceliğinizle diğer insanlara da örnek olacaksınız. Hepinize başarılar diliyorum" şeklinde değerlendirdi.


Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz ise konuşmasında, "Okuma-yazma kursu sonucunda size belge vereceğiz. 90 saat sürecek bu kurstan sonra vereceğimiz belge ilkokul düzeyinde olacak. İsteyen diğer kurslara da devam edebilir. Ayrıca bununla sınırlı kalmayacağız. İhtiyacınız doğrultusunda yine uzmanlar çağırıp size her konuda yardımcı olacağız" ifadelerini kullandı.


Konuşmaların ardından Vali Mevlüt Atbaş ve Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, kursiyerler içerisinde kırtasiye malzemesi olan birer paket hediye etti. Kursiyerlerden Güler Araboğa ise, kızı Mukaddes ile aynı sırayı paylaşmaktan mutlu olduğunu, anne-kız, kursa gelmekle iyi bir karar verdiklerini belirterek "Ben zamanında okuyamadım ve kızım da okuyamadı. İkimiz de aynı kaderi yaşadık ve şimdi ise aynı sırayı paylaşıyoruz. Bu kursa katılmaktan mutluyum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 16:44:03
Güncelleme :8 Eylül 2008 Pazartesi 17:46:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?