1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Arsa sorunu aşılamadı

Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş, Rahva bölgesine yapılacak olan Eren Üniversitesi binalarının arsa sorunu yüzünden bugüne kadar beklediğini ifade etti.

Vali Atbaş, üniversiteyle ilgili arsa problemlerinin çözülebilmesi için Bitlis Belediyesi personelinin çalışmalara devam ettiklerini kaydetti.

Atbaş, "Bilindiği üzere Eren Üniversitesi 3 bin 500 dönümlük bir arsa üzerine kurulacak. Ancak sahiplerinin de mağdur olmaması için arsa sorunu titizlikle halledilmeye çalışılıyor. Üniversitenin kurulacağı arsada sorunlar giderilmeye çalışılıyor. Arsa sorunu çözüldükten sonra temelin atılması da Eren Holding'e bağlı" diye konuştu.

Vali Atbaş, son zamanlarda Bitlis halkı tarafından üniversite ve polis okulu için çıkarılan bazı söylemlerin asılsız olduğunu de söyledi. Mevlüt Atbaş, "Üniversitenin Tatvan'da kurulacağı, polis okulunun ise Van'da açılacağını söylüyorlar. Kesinlikle bu iki iddia da asılsızdır. Benim anlamadığım koskoca bir bina yapılmış bu bina Van'a nasıl gidecek. Ayrıca polis okulunu temeli de sağlam binası da sağlam. Polis okulu bu sene öğrenci almayı planlıyor. Ya 6 ayda bir mezun verecek ya da 2 yılda bir. Ama mezuniyet 6 ayda bir olursa Bitlis ekonomisi için daha verimli olur" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2008 Çarşamba 13:11:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tarık akın IP: 88.229.206.xxx Tarih : 17.07.2008 09:25:45

ya ben anlamıyorum üniversitenin tatvanda kurulmasında ne gibi sakınca var. herkes bu konunun üzerine titriyor. isterseler üniversiteyi bitlis deresine kursunlar yine o öğrencilerin %90 nı tatvana yerleşir. boşuna öğrenci kaptırma telaşına girmesin kimse.