1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Aşı resmine validen ödül

Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş, 'Avrupa Aşı Haftası' etkinlikleri çerçevesinde yaptığı resim ile Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen yarışmaya katılmaya hak kazanan 7. sınıf öğrencisi Zelal Kızıltepe'yi ödüllendirdi.

Bitlis Özgür Kaya Taşdelen Kurtuluş İlköğretim Okulu 7'nci sınıf öğrencisi Zelal Kızıltepe'yi makamında kabul eden Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş, yaptığı resimden ve düşüncesinden dolayı tebrik ederek çeşitli hediyeler verdi.

Vali Atbaş, öğrencinin resmine yansıttığı düşünceyi önemsediğini belirterek, "Burada öğrencimiz insanları şemsiyenin yağmurdan koruduğu gibi düşünerek, aşının da hastalıktan koruyacağını hayal ederek bir resim çizmiş. Burada önemli olan öğrencimizin düşüncesidir. Böyle düşünerek çizdiği resimden dolayı kendisini tebrik ediyorum" dedi.

Zelal Kızıltepe ise, "Böyle bir yarışmaya layık görüleceğini bilmiyordum. Ancak kafamdaki düşüncemi resme yansıttım. Umarım beğenilir" şeklinde konuştu.
Bitlis İl Sağlık Müdürü Mehmet İzgi ise, "21-27 Nisan tarihleri arasında kutlanan 'Avrupa Aşı Haftası'na Türkiye'nin de dahil edildiğini belirterek, "Milli Eğitim Müdürlüğü ile organizeli olarak yürütülen aşı kampanyasında büyük ilerleme kaydettik. Öğrencimiz tarafından hazırlanan bu resmi de Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen yarışmaya katılmak üzere gönderdik" dedi.

.
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2008 Salı 13:23:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?