9
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

Asılsız ihbar sayısı düştü

ASILSIZ KAPALI KÖY İHBARI SAYISI DÜŞTÜ

Bitlis'in Ahlat ilçesi Özel İdare Müdürlüğü'nün, Sağlık Grup Başkanlığı'ndan aldığı hasta envanterleri sayesinde kapalı köy yollarını açtırmak için yapılan asılsız ihbarların önüne geçildi.

Ahlat İlçe Özel İdare Müdürü Zübeyir Ergezen, kış köylerde karla mücadele çalışmalarının çok çetin geçtiğini ifade ederek, yapılan bu çalışmaların bazen istismar edildiğini söyledi. Ahlat Özel İdare Müdürlüğü olarak yapılan asılsız ihbarların önüne geçmek için bir dizi çalışma yürüttüklerini anlatan Ergezer "Sağlık Gurup Başkanlığı ile irtibat kurarak hasta envanterleri sayesinde hangi köyde kaç hasta olduğunu biliyoruz. Sağlık Gurup Başkanlığı'nın gebe takip programı bizlere çok faydalı oluyor. Hangi köyde kaç tane doğum hastası var, tahminen hangi hafta veya hangi gün doğum yapabilecekleri önceden tespit edilmiş durumda. Biz de gelebilecek yalan ihbarlara karşı elimizdeki verilere bakarak, asılsız ihbarları asgariye indirmeye çalışıyoruz. Yol kapandığı zaman öncelikli olarak buralardan gelen ihbarlara acil önem veriyoruz. Farklı hasta ihbarı geldiğinde ise öncelikli olarak köy muhtarı ile irtibata geçiyoruz. İstismarların önüne geçerek aldığımız gerçek ihbarlar ile hem hastanın mağduriyetini, hem de istismarların önüne geçerek yol açma çalışmalımızı sağlıklı bir şekilde sürdürüyoruz" dedi.

Kapalı köy yollarını zaten belirli programlar çerçevesinde ivedilikle açtıklarını da belirten Ergezen; "Elimizdeki verilere göre şu an itibariyle, ilçemize bağlı 26 köyde 13 doğum, 5 diyaliz hastasının dışında, ameliyat veya sürekli tedavisi gereken 23 hasta var. Bunların hangi köyde olduğu, doğum ve diyaliz ve diğer tedavi günlerini önceden biliyoruz. Bunların dışında tabii ki aciliyet gerektiren vakalarını da asla ihmal etmiyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2010 Perşembe 11:26:01
Güncelleme :11 Şubat 2010 Perşembe 12:35:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?