9
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

Askeri kışla İŞGEM olacak

ASKERİ KIŞLA İŞGEM OLACAK

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, geçen yıl lav edilen Kurmay Albay Zeki Vural Kışlası'nın İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) olarak kullanılacağını belirtti.

Vali Nurettin Yılmaz, beraberindeki Tatvan Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi ve Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bilal Dağdağan ile birlikte Bitlis-Tatvan karayolu üzerindeki askeri kışlada incelemelerde bulundu.

Daha sonra bir açıklama yapan Vali Yılmaz, askeri kışladı yaklaşık 40 adet kapalı müstakil binanın olduğunu belirterek, “Yıllarca askeri birliklerin hizmetinde kullanılan Rahva'daki Kurmay Albay Zeki Vural Kışlası'nı yatırımcılarımıza açmayı planlıyoruz. Burada yaklaşık 40 tane kapalı müstakil bina var. Ayrıca bunun yanı sıra 230 dönümlük arazisi de mevcuttur. Biz buranın elektrik ve su ihtiyacı için çalışmalar başlattık. KOSGEB'le yapacağımız protokolden sonra işini geliştirmek isteyen tüm yatırımcılarımıza buradan yerler vereceğiz. Burada da işini geliştirip belli bir konuma gelen esnafımız arzu ettiği takdirde organize sanayide yerini alacaktır. Ayrıca esnafımız için burada sosyal tesis olarak restoran, spor sahaları ve birçok sanayi tesislerinde bulunmayan tesisler yapılacak. Bitlis'e yatırım yapmak isteyen herkese yardımcı oluruz. Yeter ki Bitlis ve ilçeleri hak ettiği yerlere gelsin” şeklinde konuştu.

ASKERİ KIŞLA İŞGEM OLACAK
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2010 Salı 16:18:02
Güncelleme :19 Ocak 2010 Salı 20:21:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?