7
Mayıs
2024
Salı
BİTLİS

Atalay'dan müjde var

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Nemrut Dağı’nda yapılması planlanan kayak tesisleri ve Van Gölü’nde su sporları yapılması için gerekli desteği vereceklerini belirterek, "Bitlis dağ ve su sporları için ideal mekanlara sahip" dedi.

Diyarbakır’dan karayoluyla Bitlis’e gelerek çeşitli incelemelerde bulunan Mehmet Atalay, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait kapalı spor salonunu gezdi.

Daha sonra Çiftkaya Kayak Tesisleri’nde incelemelerde bulunan Atalay, burada basın mensuplarının sorularını cevapladı. Amaçlarının gittiği yerlerdeki sportif faaliyetleri tespit edip, yeni sporcular yetiştirmek olduğunu belirten Atalay, "Bitlis’e karlı bir dönemde gelmek istedim, ancak nasip olmadı. Şimdi gelebildim. Bitlisli karla yaşamaya mecbursa ya da bu güzellikle yaşamak zorunda ise yerel yönetimlerle Ankara’nın işbirliği yapması gerekiyor. Bizim amacımız gittiğimiz yörelerdeki sportif faaliyetleri yerinde tespit edip, yeni sporcuların yetişmesini sağlamaktır. Gençlerimizi hem sokaktan kurtarmak hem de birer şampiyon yapmak arzumuzdur" dedi.

Nemrut Dağı’nda yapılması planlanan kayak tesislerine destek vereceklerini söyleyen Atalay, "Nemrut konusunda Bitlis milletvekilleriyle diyaloglarımız devam ediyor. Burada yapılması düşünülen kayak tesisleri için her konuda Bitlis’e destek olmak istiyoruz. Bitlis’in bir tarafı dağ, bir tarafı göl. Buralar hem kayak hem de yelken ve su sporları yapmaya müsaittir. Bu bir çelişki değil, bir zenginliktir. Bu zenginliği kullanmak için devlet olarak hem planlamada hem de kaynak konusunda yardım edeceğiz. Nemrut ve Van Gölü için gerekli girişimleri başlatmak istiyoruz. Bitlis dağ ve su sporları için ideal mekanlara sahip" dedi.

Van Gölü’nde su sporlarının yapılması için gerekli çalışmaların başlatılması gerektiğini belirten Atalay, "Daha önce gördüğüm Van Gölü’nde yelken sporunun yapıldığını biliyorum. Farklı su sporlarının yapılması için de girişimler başlatılması için çalışmalar yapabiliriz. Bu gölde olimpik su sporları yapabiliriz. Bunlar için gerekli çalışmalar başlatmalıyız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2005 Cuma 12:13:16
Güncelleme :3 Nisan 2005 Pazar 13:30:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Sarp Kayalik IP: 134.197.40.xxx Tarih : 1.04.2005 22:15:39
Bunlar cok sevindirici haberler. Bizlere de Bitlis halki olarak isteklerimizi heryerde yuksek sesle haykirmak dusuyor. Bitlis bu cennet vatanin cennet bir kosesi. Rafa kaldirilip, unutulamaz.