1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Atatürk 70. yılında anıldı

Mustafa Kemal Atatürk ölümün 70. yılında Bitlis'te düzenlenen törenlerle anıldı. 

Sabah Cumhuriyet meydanın bulunan Atatürk anıtına çelenkler bırakılmasının ardından tören, Bitlis Kültür Merkezi'nde devam etti. Törende günün anlama ve önemi belirten konuşmayı Jandarma Komutanlığı'nda görevli jandarma Binbaşı Hakan Yekteş yaptı. 

Yekteş, "Atatürk, dünya tarihinde benzeri görülmemiş izler bırakmıştır. Mensubu bulunduğu ulusu için canını ortaya koymaktan hiç çekinmedi. Her türlü zorluklara katlanarak kendini ulusuna adadı. Değişik cephelerde ön saflarda savaştı. Onun 'Ben gerektiği zaman Türk milletine canımız vereceğim' sözü vatanını ne kadar çok sevdiğinin göstergesidir" dedi. 

Mustafa Kemal Atatürk'ün daima çağdaş ve ileriyi gören bir lider olduğunu sözlerine ekleyen Yekteş, "Erzurum kongresinde vatanın bölünmez bütünlüğünü tüm dünyaya ilan etti. Atatürk'ün en büyük ideallerinden biride milli birlik ve beraberlik içinde kenetlenmiş uygar bir toplum oluşturmaktı. Hür ve bağımsız ülke idarelerini gerçekleştirdikten sonra Türkiye'yi çağdaşlaştırmak için çağdaş medeniyet ideallerine yönelmiştir. Yaptığı devrimlerle de bunu gerçekleştirmeyi amaçlamıştır. 
Atatürk toplumun her kesimi kucaklayan bir halk adamıydı" diye konuştu. 

Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş, Belediye Başkanı Cevdet Özdemir, Vali Yardımcısı Harun Başıbüyük, Bitlis Emniyet Müdürü İbrahim Bıçakçı, kurum amirleri, öğrenci ve öğretmenlerin katıldığı törende, öğrenciler Atatürk'ün sevdiği türküleri seslendirdi, ardından Atatürk konulu resim sergisi açıldı.

iha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 16:39:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?