1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Bahar şenliği' törenlerle başladı

Bitlis'in Güroymak ilçesinde ilk kez düzenlenen 'Güroymak Dayanışma ve Bahar Şenliği' başladı.


20-22 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan ve bu yıl 1'ncisi düzenlenen 'Güroymak Dayanışma ve Bahar Şenliği' çeşitli açılış ve konuşmalarla başladı. İlk olarak lokum fabrikası ve yöresel yemek lokantasının açılışı yapıldı. Şelale bahçesinde düzenlenen törenlerin açılış konuşmasını Güroymak Kaymakamı Rıfat Altan yaptı. Altan, ilçe halkını birleştirmek ve bir araya getirmek amacıyla bu yıl ilk defa böyle bir etkinlik düzenlediklerine değinerek, katılanlara teşekkür etti. Altan, "Güroymak gelişme potansiyeline rağmen, henüz hak ettiği kalkınma seviyesine gelememiş bir ilçedir. Bunda, ilçede ortak bir vizyon ve dayanışma ruhunun eksikliği önemli rol oynamıştır. Dolayısıyla, burada bizlere düşen temel görev, ilçenin birlik ve beraberliğini sağlayarak, ilçenin bütün imkan ve kabiliyetlerinin aynı yöne doğru harekete geçirilmesini sağlamaktır" dedi.


Kaymakam Atan, yeni kalkınma anlayışı doğrultusunda yerel potansiyelin harekete geçirilmesi ise orada ortak bir ruhun, ortak bir heyecanın oluşmasına bağlı olduğunu belirterek, "Unutulmamalıdır ki, beyinleri açmak, yolları açmaktan çok daha önemlidir. İşte bu yıl düzenlenen 1. Güroymak Dayanışma ve Bahar Şenliği', ilçemizde de sosyal sermayenin gelişmesine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Amacımız, ortak bir Güroymak ruhunu, heyecanını canlandırmak, Güroymaklılar arasındaki etkileşimi arttırmak, gurbetteki heşmehrilerimizle buradaki halkı bir araya getirerek ortak bir vizyon gelişmesine, ilçemizin birlik ve beraberliğine katkıda bulunmak, özgüvenlerini arttırmak ve ilçenin tanıtımına katkıda bulunmaktır" diyerek sözlerini tamamladı.


Konuşmanın ardından Güroymaklı esnaflar, okullar ve sivil toplum örgütlerinin hazırladığı standlar konuklar tarafından gezildi. Yaklaşık 35 standın yer aldığı fuar şenlik boyunca açık kalacak. Program kick-boks gösterileri ve öğretmenler tarafından hazırlanan müzik eğlence programı ile devam etti.
Programa Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş, Tatvan 6'ncı Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Tacettin Coşkun, Bitlis Belediye Başkanı Cevdet Özdemir, Bitlis İl Emniyet Müdürü Fahrettin Coşkun, kurum amirleri ve vatandaşlar
katıldılar.

...
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2008 Çarşamba 03:44:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ERKAN ORAL IP: 85.101.152.xxx Tarih : 31.05.2008 15:22:36

Böylesi ilçe tanıtımına destek olan programların tekrarlanması dileğiyle programda emeği geçen herkese saygılarımı sunarım nice güzel güroymak şenliklerineeee