6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİTLİS

Bakan Çelik Bitlis'te

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 58 ve 59. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) hükümetlerinin eğitim ve sağlık gibi iki büyük öncelik tespit ettiğini ve bu anlamda önemli adımlar attığını söyledi.


Bakan Hüseyin Çelik, Bitlis Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan taş kırma ile skopi ünitelerinin açılışına katıldı. Açılış öncesinde açıklamalarda bulunan Bakan Hüseyin Çelik, "Hükümetimiz, eğitim ve sağlık konularında önemli işler yapmıştır. Bu iki konuda vatandaşlar çok somut gelişmeler gördü. Malumunuz, Bitlis'teki bu hastane küçük bir hastaneydi. Yapılan iyileştirme ile yatak sayısı 150'ye çıkarıldı. Bu hastaneye 150 yatak daha ilave edilecektir. Daha da önemlisi burada bir ağız ve diş hastanesi inşa ediliyor.

Güroymak ve Mutki Devlet Hastaneleri, bu hükümet döneminde faaliyete geçti. En önemlisi hastane vardı ama uzman ve pratisyen hekim yoktu. Sağlık ocağı vardı ancak araç, gereç ve hekim yoktu. Özellikle pratisyen, uzman hekim sayısında ve yardımcı personel sayısında yüzde 500'lük hatta yüzde binlik artış sağlandı" dedi.


Bakan Çelik, geçmişte yeşil kart uygulamasında vatandaşların perişan olduğunu belirterek, bu sıkıntıyı kaldırdıklarını söyledi. Çelik, "Şimdi Bitlis Devlet Hastanesi'nde taş kırma ünitesinin açılışını yapıyoruz. Bölgede Van Devlet Hastanesi dahil olmak üzere, hiçbir hastanede bu ünitenin olmadığını söylüyorlar. İlk defa burada açılıyor. Neredeyse diyaliz ünitesi olmayan hastanemiz kalmadı. Her tarafta diyaliz üniteleri açıldı. Ayrıca hastaneye skopi cihazı alındı, bu cihaz çeşitli ameliyatlarda görüntülemede kullanıyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2007 Salı 22:21:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
celal apak IP: 88.229.205.xxx Tarih : 29.08.2007 14:41:22
bence bu gibi Faaliyetlerin bitlisimize Çok faydalı olduğunu ve daha bir sürü gelecek olan ve yapılacak olan bu faaliyetlere de biz bitlis insanları olarak yardım etmeli ve de faaliyetlere destek vermeliyiz çünkü: yapılan her yeni bi yapı geleceğin sağlam temelini oluşturmaktadır herkese yaptıkları ve yapackalrı yardımlar için şşimdiden teşekkür ederim