9
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

Bakan Demir Bitlis'te

BAKAN DEMİR BİTLİS'TE

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, kamu kurumlarının yatırım projelerinde ihtiyaç duyulan teknik personeli ve kalite yönetimini ön plana çıkarmak amacıyla Bayındırlık ve İskan Müdürlükleri'nin yeni bir yapılanmaya gittiklerini söyledi.

Bakan Demir, çalışmaları yerinde görmek ve AK Parti İl Danışma Meclis Toplantısı'na katılmak üzere bakanlık müsteşarları, milletvekilleri, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu üyeleriyle birlikte Van'dan karayolu ile Bitlis'e geldi. Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz'ı makamında ziyaret eden Bakan Demir, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, İller Bankası ile ilgili yapılan değişiklikleri anlattı. Demir, "Bakanlığımızın yetkili olduğu alanlarda Bitlis'te çalışmaları yerinde görmek, bir de özellikle burada çalışan arkadaşları ziyaret etmek istedik. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı yeni bir yapılanma ve dönüşüm içerisindedir. Bu sonbaharda daha da mesafeler kaydedeceğiz. Bitlis'te yapmak istediğimiz kırsal altyapı ile İller Bankası'nın çalışmalarını anlatmak üzere Bitlis'teyiz" dedi.

Bakan Demir, son 8 yıl içinde bölgede çok büyük gelişmelerin yaşandığını belirterek, kırsal altyapı başta olmak üzere altyapının büyük bir kısmının tamamlandığını söyledi. Belediyelerin yaptığı çalışmaları da yerinde inceleme fırsatı bulacaklarını ifade eden Demir, "TBMM Bayındırlık ve Turizm Komisyonu başkanları ve milletvekilleriyle birlikte bakanlığımızla müşterek bir program yaptık. Son 7-8 yılda çok ciddi gelişmeler oldu. Kırsal altyapıdan başlamak üzere birçok alanda altyapı hemen hemen tamamlandı.

Devam eden ve bundan sonra yapılacak çalışmalar var. Bakanlığımızla ilgili bizim hükümetlerimiz döneminde çok önemli hizmetler yapıldı. Şu anda hizmet imkanımızı her geçen gün geliştiriyoruz. Özelikle belediyelerimiz altyapı ve üst yapı noktasında neler yaptı, onları yerinde göreceğiz. Bayındırlık Müdürlüğü'nün kamu yatırımları noktasında yaptığı çalışmalar var. Tapu Kadastro ve Tapu Sicil Müdürlüğümüzün çalışmalarını yerinde inceleyeceğiz. Yapı kavramı denetimini 81 ile yaygınlaştırıyoruz. Genel müdürlerimiz, müsteşarlarımız ve tüm yetkili organlarımız burada. Teknik çalışmaları üç gün boyunca yapacaklar. Diğer illerde yaptığımız buna benzer çalışmalar çok ciddi katkılar sağladı" diye konuştu.

"YEREL YÖNETİMLERE DESTEK VERİYORUZ"

Bakan Demir, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın artık yerel yönetimlere de ciddi destek verdiğini belirterek, "Bakanlığımız yerel yönetimlere ticari de olsa büyük destekler veriyor. Geçen yıl 900 milyon TL sağladığımız bu destekleri bu yıl 2 milyar TL'ye çıkardık. Yerel yönetimlerin projelerine finans desteği sağlıyoruz. İller Bankası'nın karının yüzde 60'ını yerel yönetimlere aktarıyoruz. Bu kaynak kırsal kesimlerdeki altyapı çalışmalarında kullanılıyor. Nüfusu 10 binin altında olan yerlere içme suyu, kanalizasyon ve bunların arıtma altyapı tesislerine yüzde 50 hibe ile kaynak aktarıyoruz. Bu proje kapsamında ayrıca Türkiye'de belediyelerimize 300 milyon lira yalnızca altyapı hizmeti konusunda da destekler sunuyoruz. Bu projelere yüzde 50'de belediyelerin kaynak kattığını düşünürsek, 600 milyon liralık altyapı projesini gerçekleştirme imkanı bulacağız" şeklinde konuştu.

"BAYINDIRLIKTA YENİ YAPILANMALARA GİDİYORUZ"

Bakan Demir, Bayındırlık ve İskan Müdürlüklerinin de yeni bir yapılanmaya gittiklerini, başta belediyeler olmak üzere diğer kurumların teknik eleman açığını bu şekilde giderdiklerini belirtti. Demir, şunları söyledi:

"Kamu kurumlarının yatırım projelerinde ihtiyaç duyulan teknik personeli, ihtiyaçlarını karşılayarak kalite yönetimini ön plana çıkaracağız. Özellikle belediyeler ve il özel idarelerinin yapacakları ihalelerde talep etmeleri durumunda teknik personel desteği sağlıyoruz. Bayındırlık Müdürlüklerimizde çok uzun zamandır teknik personel sıkıntısını çözememiştik. Bu yıl 400'ün üzerinde mimar, mühendis ve şehir plancısı alıyoruz. Hem devlet memuru olarak hem de sözleşmeli personel alımına gidiyoruz. Bu kapsamda Bitlis'e 8 kadro gönderdik. Ayrıca 8 personel de ilerleyen günlerde gelecek. Bu şekilde Türkiye'de en fazla personel ataması yapılan iller arasında Bitlis olacaktır."

Vali Nurettin Yılmaz, Bakan Demir'e üzerinde Ahlat Selçuklu mezar taşlarının bulunduğu bir tablo ile Beş Minare figürü taşıyan bir tabak hediye etti. Demir ve beraberindeki heyet, Bitlis Polisevi'nde verilen öğle yemeğinin ardından AK Parti Bitlis İl Teşkilatı'nda yapılan İl Danışma Meclis Toplantısı'na katıldı. Ahlat ilçesine gitmek üzere yola çıkan Bakan Demir'in, oradan Muş'a geçmesi bekleniyor.

BAKAN DEMİR BİTLİS'TE
İHA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2010 Pazar 15:27:01
Güncelleme :27 Haziran 2010 Pazar 16:14:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?