1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Bakan Şimşek Ahlat'ta

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Bitlis'in Ahlat ilçesinde yapılan bastonlara hayran kaldığını belirterek, "Herkesin buraya gelip baston almasını tavsiye ediyorum" dedi.

Bitlisli Genç İşadamları Derneği (BİGİAD) Şubesi açılışını yapmak üzere Ahlat'a gelen Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, onuruna verilen sabah kahvaltısına katıldı.

Bakan Şimşek kahvaltı yaptığı tesisin bahçesinde açılan özel Ahlat bastonu standını gezerek, incelemelerde bulundu. Bastonları yakından inceleyen ve hayran kaldığını belirten Bakan Şimşek, ürünlerde markalaşmanın önemli olduğunu söyledi. Bakan Şimşek, "Bir yerde bir ürün projesi başlatılır ve belli bir süre sonra uzmanlaşma söz konusu olur. Mesela burası da baston konusunda dünyada kendisine çok özgün bir yer bulabilir. Bunun olmaması için hiçbir sebep yoktur" dedi.

Ahlat bastonlarının yaklaşık 2 bin 700 yıldan beri el sanatıyla bu güne geldiğini, dünyada ve Türkiye'de bir çok devlet adamına bu bastonların hediye olarak gönderildiğini öğrenen Bakana Şimşek, herkesin bu şirin ilçeyi ziyaret edip birer baston alması tavsiyesinde bulundu.

Merkezi İstanbul'da bulunan BİGİAD Bitlis Şubesi açılışını yapmak üzere gelen ve Ahlat ilçesini gezen Bakan Mehmet Şimşek'e Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş, eski Bayındırlık ve iskan Bakanı, AK Parti Bitlis Milletvekili Zeki Ergezen, Bitlis Emniyet Müdürü Fahrettin Coşkun, Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk, Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez, BİGİAD Yönetim Kurulu Başkanı M. Zeki Peker, İş adamları ve çok sayıda vatandaş eşlik etti.

Bakan Mehmet Şimşek, Ahlat ilçesindeki temaslarının ardından karayolu ile Bitlis'in Tatvan ilçesine hareket etti.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2008 Pazar 15:19:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?