9
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

Bal Festivali 15 Ekim'de

BİTLİS 'BAL FESTİVALİ'NE HAZIRLANIYOR

Bitlis Valiliği, Bitlis Belediyesi, Bitlis Eren Üniversitesi ve Bitlis Arıcılar Birliği tarafından bu yıl ilk defa Ulusal Bitlis Arıcılık ve Bal Festivali düzenleneceği bildirildi.

Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, Bitlis'in 1. Ulusal Bitlis Arıcılık ve Bal Festivali'ne hazır olduğunu belirtti. Alaydın, Bitlis balını bu festival sayesinde daha iyi tanıtma fırsatı elde edeceklerini belirterek, "Ülke ve bölgenin en önemli temel tarımsal faaliyetlerinden biri olan arıcılık sektörünün sorunlarını ve çözüm önerilerini tartışmak, arıcılık potansiyeline dikkat çekerek üretimi teşvik etmek, sektörün üretici ve ticari halkasında yer alan bütün aktörleri bir araya getirecek ulusal ölçekte tanıtım, eğitim ve şenlik düzenliyoruz. Böylece ilimizde ve bölgemizde üretimi yapılan arıcılığı tanıtacağız. Bitlis balını bu festival sayesinde daha iyi tanıtma fırsatı elde etmiş olacağız" dedi.

15-17 Ekim 2010 tarihleri arasında düzenlenecek olan festival kapsamında halk oyunları gösterisi, açılış töreni, paneller, bal yarışmaları, halk konseri, ödül töreni ve Bitlis gezi programı düzenleneceği bildirildi.

BİTLİS 'BAL FESTİVALİ'NE HAZIRLANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2010 Perşembe 17:24:01
Güncelleme :14 Ekim 2010 Perşembe 17:33:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?