1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Baro Başkanı Yürek, güven tazeledi

Bitlis Barosu 2. olağan genel kurul seçimini yaptı. Tek aday olarak seçime giren Baro Başkanı Av. Mezher Yürek, güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildi.

Baro binasında yapılan genel kurul toplantısının açılışında bir konuşma yapan Bitlis Baro Başkanı Av Mezher Yürek, mesleki sorunlara çözüm önerilerinin gündeme getirilmesi ve bu konuda kararların alınması konusunda bu tip toplantıların bir fırsat olduğunu belirtti.

Genel kurulun sadece baro organlarının seçimi olarak algınmasının ötesinde mesleğe önemli katkılar sağlayacağını belirterek, "Genel kurulumuzun baromuza ve değerli üyelerine hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bilindiği üzere baromuz kuruluşu ile kamu kurumu niteliğindeki meslek örgütü kimliğine dayalı olarak tüm birimleri ile artık oturmuş durumdadır. Baro, CMK ve Adli Yardım servisleri ile başarılı çalışmalarını sürdürmektedir. Yine baromuz bünyesinde hem mesleğe, hem de topluma ve çevreye karşı duyarlığımızı daha iyi ifade edebilmek adına komisyonlarımız oluşturulmuştur. İlk dönem yönetim olarak baroyu tam anlamıyla işler hale getirmek adına mesleğe yönelik çalışmalar yaparak hem meslektaşlarımıza karşı yapılan haksız müdahalelerde tavrımızı ortaya koyduk, hem de ilimizde ve ülkemizde meydana gelen tüm gelişmeler karşısında etkili bir sivil toplum örgütü olarak duyarlılığımızı her nokta da ortaya koyduk.

İlk olağan genel kurul sonucunda yönetimimizin şeffaf olacağını, herkese eşit mesafede olacağını belirtmiştim. Ki görüldüğü üzere aldığımız önemli kararların tümünü, arkadaşların görüşlerini paylaşarak birlikte aldık. Bu kadar önemli bir kurumu tüm birim ve organları ile yerli yerine oturtmak, işleyişini teknolojik gelişmelere uygun, etkin ve sağlıklı bir organize haline getirmek önemli bir emek ve mesai gerektirmiştir. Bu konuda bazen yenilik ve değişimlerden uzak kalmamak, yıllar önce kurulmuş, organizesi ile ilgili her türlü problemini çözmüş, başarılı ve etkin barolara ulaşmak adına bu süreçte hızlı kararlar almak ve işlemek gerekmiştir. Bu nedenle baromuzun bu kadar kısa bir sürede her türlü birimi ile işler hale gelmesinde katkı sağlayan herkese teşekkür ederim" dedi.

Konuşmanın ardından tek liste halinde yapılan seçim sonucu, meslektaşlarından 23 oy alan Yürek, yeniden başkanlığa seçildi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 13:33:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?