1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Başarılı atlete transfer teklifleri

Dağ koşusu atletizm yarışmalarında Balkan ve Avrupa ikinciliğinden sonra Dünya dördüncülüğünü elde eden Alper Demir'e Fenerbahçe Atletizm Kulübü'nden transfer teklifi yapıldı. Başarılı atlet, Vali Mevlüt Atbaş tarafından Cumhuriyet altını ile ödüllendirildi. 

14 Eylül 2008 tarihinde İsviçre'de yapılan 'Dünya Dağ Koşusu'nda dünya 4.sü olan Milli Atlet Alper Demir'i makamında kabul eden Vali Atbaş, sporcuyu başarılarından dolayı kutladı. Atbaş, "Sporcumuzu başarısından dolayı kutluyorum. Elde etmiş olduğu başarı Türkiye ve Bitlis açısından çok önemlidir. Bu sporlar fazla maliyet istemeyen sporlardır. Sporcumuza bir sponsor bulunması için girişimlerde bulunacağız. Umarım yakın bir dönemde buluruz" dedi. 

Demir'in Antrenörü Fadıl Kara ise, "Aletlimiz bu yıl büyük başarılara imza atmıştır. Bu başarılarından dolayı kendisini Fenerbahçe Atletizm Kulübü transfer etmek istiyor. Ancak önümüzdeki yıl genç erkekler dağ koşusu yarışmalarına girersek, Alper'i Fenerbahçe'ye veremeyiz. Hedefimiz önümüzdeki yıl daha büyük başarılara ulaşmaktır. Sporcularımızda bunu başaracak güçtedirler" şeklinde görüşlerini açıkladı. 

Demir ise aldığı başarıyla ilgili olarak, önümüzdeki yıllarda daha iyi çalışarak birinci olmak istediğini belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 20:15:47
Güncelleme :29 Eylül 2008 Pazartesi 12:55:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?