1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Başbakan Erdoğan Bitlis'te

Düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü nedeniyle Bitlis'te düzenlenen törene katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Aramıza nifak tohumları ekmek isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz. Bir olacağız birlik olacağız" dedi.

Başbakan Erdoğan, Bitlis'in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü nedeniyle kentte düzenlenen törene katıldı. Törene Erdoğan'ın yanı sıra, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, partiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Burada bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, "Bundan 92 yıl önce 8 Ağustos 1916'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki 16. Kolordu'nun kahraman mücadelesi sonucu Bitlis bağımsızlığına kavuşmuştur. İstiklal Savaşı'nın kıvılcımı adeta burada başlamıştır. Düşman işgalinden kurtulan ilk il Bitlis olmuştur. Bitlis dostluğun, kardeşliğin, dayanışmanın ve bir olmanın adeta yaşayan bir abidesi olmuştur. Yurdun her köşesinden Mehmetçik Bitlis'i işgalden kurtarmak için tek yürek olmuştur. Bizim şehitliklerimiz bizlere çok şey anlatıyor. Şehitlerimiz aynı şehitlikte aynı yerde defnedilmiştir. Vatanın her karış toprağı kutsaldır. Çanakkale, Ankara, İzmir, İstanbul Türkiye için ne kadar önemliyse Sarıkamış, Ardahan, Bitlis, Artvin, Van da Türkiye için o kadar önemli. Tarihin bize anlattığı budur. Medeniyet tarihimizin bize gösterdiği yol budur" dedi.

Ayrımcılığı asla kabul etmediklerini söyleyen Başbakan Erdoğan, "Vatandaşlarımız illerimiz, ilçelerimiz, köylerimiz arasında bir ayrım yapmayı asla kabul etmiyoruz. Türkiye'nin imkanlarını, fırsatlarını zenginliklerini 81 ilimize eşit şekilde dağıtmanın mücadelesini veriyoruz. 92 yıl önce Bitlis'te masum insanlar katliama maruz kaldı. Bitlis onlarca yıl geçmişin olumsuzluklarından kurtulması için gelişme sürecine girmemiştir. Bunu değiştirmek için yoğun bir gayret içine girdik. Bugün artık geleceğin Bitlis'ini inşa etmek için çalışıyoruz. Bitlis 5 yıl öncesine göre bugün çok farklı bir yerde, 5 yıl sonra çok daha farklı bir yerde olacak. Milletimizle el ele vererek, Bitlisli kardeşlerimizle gönül birlikteliği kurarak, emin adımlarla geleceğe ilerliyoruz. Bugün Bitlis'in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü. Buraya boş gelemezdik. Bugün burada birçok tesisin açılışını yapacağız. Bunlar içinde okullar ağırlıkta. Kurulan bir tesisin açılışını da yapacağız. El ele vereceğiz, omuz omuza vereceğiz.

Aramıza nifak tohumları ekmek isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz. Bir olacağız birlik olacağız" ifadelerini kullandı.

Törenler, Bitlisli öğrencilerin okuduğu şiirler ve gerçekleştirdiği gösterilerle devam etti.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2008 Cuma 11:32:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?