2
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

Başbakan Erdoğan Bitlis'te

Yapılan konuşmaların ardından Nurullah Eren’in babası Yahya Eren, Başbakan Eroğan’a bir tablo hediye etti. Ardından Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren de Başbakan Erdoğan’a bir plaket verdi. Daha sonra okulun açılışı yapıldı. Başbakan Erdoğan, sınıflarda öğrencilerle bir süre sohbet etti. Çocuklara "Burada sizden 4 şey istiyorum, iyi okuyun. Okumak yetmiyor. Okuduğunuzu iyi düşünün, iyi uygulayın ve neticelendirin. Bunlardan bir tanesi eksik olursa olmaz" dedi.

Başbakan Erdoğan, daha sonra Bitlis-Tatvan arasındaki bölünmüş yolun açılışını yaptı. Havai fişek gösterilerinin ardından Erdoğan, makam otosunun direksiyonuna geçerek, 24 kilometrelik yolu katetti. Başbakan Erdoğan’ın programı sırasında çevrede geniş güvenlik önlemlerinin alındığı gözlendi.

Başbakan Erdoğan, Bitlis’teki temasları çerçevesinde işadamı Efrim Bağ tarafından yaptırılan ve yapı malzemesi üretilen fabrikanın açılışını da yaptı. Burada düzenlenen törende konuşan ve Nemrut Bims Fabrikası’nda üretilen malzemenin Irak’a da gönderildiğini anlatan Başbakan Erdoğan, ’’Sıkıntılı bir bölge olmasına rağmen gerçekten cesur ve anlamlı bir adım. İnşallah oradaki sıkıntılar da aşılır ve bir an önce Türkiye’den Irak’a olan ihracatın boyutu da her geçen gün artarak devam eder’’ diye konuştu. Başbakan Erdoğan, daha sonra kurdeleyi keserek fabrikayı hizmete açtı ve incelemelerde bulundu.

Son olarak Bitlis’e geçerek Belediye Başkanlığı’nı ziyaret eden Başbakan Erdoğan, Başkan Cevdet Özdemir ile bir süre görüştü ve daha sonra Ankara’ya dönmek üzere helikopterle Muş’a geçti.

iha-bitlis
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2004 Pazartesi 10:49:58
Güncelleme :30 Ağustos 2004 Pazartesi 13:07:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?