1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Başkan Özdemir haberleri yalanladı

Bitlis Belediye Başkanı Cevdet Özdemir, kendisini, düşüncelerini ve icraatlarımı beğenmemenin, kişiliğine saldırmak, çamur atmak ve küçük düşürmek için yayın yapmayı gerektirmediğini belirterek bazı gazetecilerin görevlerini kötüye kullandıklarını iddia etti.

İstanbul'da yayınlanan bir gazetede hakkında çıkan Ankara'nın belediye başkanı olduğu ve Bitlis'te görünmeyen adam olduğu yönündeki haberle ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Cevdet Özdemir, bilgilerin doğru olmadığını belirtti. Gazetecilerin gerçek haber ve yorum yapması gerektirdiğini söyleyen Başkan Özdemir, Bitlis'te yayın yapan gazetelerin bazılarıyla herhangi bir sorununun olmadığını kaydederek "Zaman zaman beni eleştiren yazılar yazılmasına rağmen asla kişiliğime saldırı da bulunulmadı. Ama İstanbul'daki gazete hem kişiliğime hem de makamıma saygısızlık yapmıştır. Gazetede yayınlanan haberde, benim yılın 360 gününü Ankara'da, sadece 5 günü Bitlis'te geçirdiğim belirtilmiş. Bu haberdeki bilgilerin aslı yoktur. Makamda bulunduğum dört yıl süre zarfından ne yaptıysam, nereye gittiysem hiçbir zaman kendi menfaatimi düşünmeyerek yaptım" diye konuştu.

Belediye Başkanı Özdemir, Bitlis'te bazı gazetecilerin görevlerini kötüye kullandıklarını da iddia etti.

Özdemir, kendi menfaatleri dışında çabaları olmayan bu kişilerin, yaptıkları işi başka amaçlar için kullandığını belirterek "Bu sözlerimin muhatabı bellidir. Sizlerin gazeteciliğin gereğini yapmanızdan asla rahatsızlık duymayacağım. Her türlü yapıcı ve olgun eleştirilerinizi dikkate almaktayım ve yapıcı eleştirilerinizin devamını da beklerim. Sonuçta benim de görmediğim bir takım hizmet aksamaları vardır. Bunu da sizlerden duyuyor ve gereğini yapmaya çalışıyorum. Ama kişilik haklarım konusundaki hassasiyetimin de gözardı edilmemesi gerektiğini hatırlatmak isterim. Beni, düşüncelerimi ve icraatlarımı beğenmemek, kişiliğime saldırmayı, çamur atmayı, küçük düşmem için yayın yapmayı gerektirmez" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 16:19:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?