1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Başkan Özdemir'e ziyaret

Malatya'da yapılan folklor yarışmalarında bölge birincisi olan Bitlis Folklor Eğitim Merkezi (BİFEM) Belediye Başkanı Cevdet Özdemir'i makamında ziyaret etti.

BİFEM Başkanı Cüneyt Tutgaç, ziyarette yaptığı açıklamada yeni kurulmuş olmalarına rağmen ilk yarışmada derece almalarının kendilerini çok memnun ettiğini söyledi. Tutgaç, "Malatya'da yapılan folklor yarışmalarında birinci olmamızda folklorcularımızın yanında dışarıdan verilen desteklerde etkin olmuştur. Bunlardan biri de Bitlis Belediye Başkanımız Cevdet Özdemir'dir. Buraya teşekkür etmek için geldik. Bundan sonra da başkanımızın desteklerini bekleyeceğiz" dedi.

Belediye Başkanı Cevdet Özdemir'e Malatya'dan kayısı sepeti getiren folklorcular aldıkları ödülü de Başkan Özdemir ile paylaştı. Başarılı olan folklorcuları tebrik eden Başkan Özdemir yaptığı açıklamada folklorcuların Bitlis ilini en iyi şekilde temsil ettiğine inandıklarını söyledi. Başkan Özdemir, "Bitlis'in çeşitli folklorik özellikleri vardır. Bunlardan biri de halkoyunlarıdır. Uzun yıllar başarılara imza atan folklorcuların bayrağını şimdi gençlerin alması ve başarıdan başarıya koşması bizleri sevindirmiştir. Bu nedenle Bitlis'i en iyi şekilde temsil ettikleri için folklorcularımıza ve BİFEM üyelerine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Malatya'da başarılı olan BİFEM folklor ekibinin önümüzdeki günlerde Kayseri'de yapılacak olan 'Türkiye Halkoyunları Yarışması'nda Bitlis'i temsil edeceği bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2008 Salı 16:05:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gül aksoy IP: 88.226.4.xxx Tarih : 19.05.2008 12:26:12

cüneyt bey tebrikler başarılarınızın devamını diliyoruz bütün ekipin ayaklarına sağlık.