1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Başkan yeni isale hattını inceledi

Bitlis Belediye Başkanı Cevdet Özdemir, Duap Yaylası'na giderek yeni yapılan isale hattında incelemelerde bulundu.


İncelemelerini tamamlayan Belediye Başkanı Cevdet Özdemir, kentte bu yıl hiç beklemedikleri bir kuraklık yaşandığını söyledi.

Başkan Özdemir, "Bu yıl karın az yağması nedeniyle su sıkıntısı yaşadık. Su sıkıntısını gidermek için Duap Yaylası'ndan yeni bir isale hattı çektik ve ana depoya aktardık. Yeni hat, su sıkıntısını gidermiş olacak. Kuraklığa rağmen, yeni kaynaktan saniyede 13 litre su akıyor. Bu çalışma ile kentte yapılan su kesintileri 4 saatten, 2 saatte düşecek, hatta kesintiler tamamen bitebilir. Yeni çekilen hat 70 bin YTL'ye mal oldu" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2008 Perşembe 09:43:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Neslihan kakı IP: 85.110.99.xxx Tarih : 29.08.2008 01:37:20

Allah deyin ya bitlis su kaynıyor yer bitlisin her tarafı buram buram kaynak suyu dolu nasıl su yok ya sayın başkanımız duabı yenimi ziyaret ediyor daha önce neredeymiş incelemeler yapmak için halkın susuz kalmasımı gerekiyordu rezilik çekmezimi gerekiyormuş 29 yaşına kadar bitliste yaşadım su sıkıntısı çekmedim ama ne hikmetse temiz berrak mis gibi suyumuz önce kirlendi sonrada kesildi allah sonumuzu hayreyliye ne diyim allah bitlisli hemşehrilerime yardım etsin sayın başkanım sizede kolay gelsin iyi incelemeler.