6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİTLİS

Başkandan şok iddia!

Bitlis Belediye Başkanı Cevdet Özdemir, mezarlık bölgeyi inşa edilen mevcut hükümet konağı binasının çürük olduğunu, sağlamlaştırma kararı çıkan binanın çökebileceğini iddia ederek tedbir alınmasını istedi.

Atatürk Mahallesi’nde 1972 yılında yapılan hükümet konağının yanış yerde yapıldığını söyleyen Özdemir, geçmişte bu binanın yer seçiminin hatalı olduğunu belirtti. Özdemir, binanın çürük olduğunu, ancak sağlamlaştırmanın bile fayda getirmeyeceğini belirterek, "Mevcut olan mezarlık, dozerlerle düz edilip üstüne hükümet konağı yapıldı. Çok büyük bir yanlış yapıldı. Bina çok uygunsuz yere kuruldu. Binada yangın merdiveni yok. Son yapılan araştırmada binanın çürük olduğu tespit edildi. Binanın sağlamlaştırma kararı bile çıktı ve mutlaka sağlamlaştırılması gerekiyor" dedi.

Çürük binanın sağlamlaştırmanın yerine yeni bir hükümet konağı binasının yapılmasının daha hayırlı olacağını belirten Başkan Özdemir şunları söyledi:

"1972 yılında yeni bir hükümet binası yapılacaktı. O zaman yetkililer binanın Rahva Ovası’nda yapılmasını istedi. Ancak halkımız kabul etmedi. Bina şu andaki mevcut yere yapıldı. Bana göre çok yanlış. Çünkü Rahva’ya yapılsaydı şimdi orada çok modern bir şehrimiz vardı. Şimdiki binanın sağlamlaştırma düşüncesi var. Bunun yerine yeni bir bina yapılsa daha hayırlı olur. Yalnız geçmişte yapılan hataya düşmemek için binayı Rahva Ovası’nda yapılması lazım. Yoksa ilerdeki yıllarda yine pişmanlık duyacağız".

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2005 Salı 15:36:56
Güncelleme :24 Mart 2005 Perşembe 12:40:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?