8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Başkan'ın istifa söylentisi

Bitlis Belediye Başkanı Cevdet Özdemir, son günlerde istifa ettiği yönünde bazı söylentiler çıktığını, ancak bunların doğru olmadığını belirterek, "Beni bu göreve halk getirdi, ancak onlar isterse giderim" dedi.

Başkan Özdemir, makamında bir basın toplantısı düzenleyerek, istifa iddialarının asılsız olduğunu söyledi. Özdemir, bu söylentilerden son derece rahatsız olduğunu belirterek, "Bazı yanlış bilgilendirmeler nedeniyle, istifa ettiğimiz açıklanmış. Halkımız bunu konuşuyormuş. Böyle bir şey yok. Vazifemin başındayım. Bir hizmetçi gibi çalışıp, memleketin yaşam şartlarını değiştirmeyi amaçlıyorum. Söylentileri dedikodu olarak nitelendiriyorum. Olmayan bir şey söyleniyor. Bunun ne amaçla yayıldığını bilmiyorum ama böyle bir şeyin gerçekliği yok. Bu gibi söylentiler beni tesir altında bırakmaz ve bunlardan etkilenmem. Bitlis'in yağan kardan son zamanlarda yaşadığı sıkıntıları çözmek ve ilin değişik projelerini hayata geçirmek üzere Ankara'ya gittim. Bu süre zarfında yayılan istifa söylentileri beni rahatsız etmiştir. Beni bu göreve Bitlisliler getirdi. Ancak onlar götürür" dedi.

Karla mücadele için yetkililerden yardım istediğini kaydeden Başkan Özdemir, şunları söyledi:
"Yoğun kar yağışının ardından karla mücadele zorlandığımız oldu. Bu anlamda Bayındırlık ve İskan Bakanımız ile görüşmemiz oldu. Yollarımız için ayrılan ödeneğin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini hatırlattım. Kendileri de durumun ciddiyetini bildiklerini, bu yolları en kısa zamanda bitirecekleri sözünü verdiler. Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ile ayrıca görüşüp, Bitlis'e yapılacak havaalanı için verdikleri sözlerini hatırlattık. İlkbahar aylarında başlayacağımız havaalanına 500 bin YTL destek vereceklerini belirttiler. Ayrıca çeşitli projeler nedeniyle de İller Bankası Genel Müdürlüğü ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile de görüşmeler yaptık."

Başkan Özdemir, Türkiye'nin en çok kar alan illeri arasında bulunduklarını, bu nedenle karla mücadeleye yeni araç takviyesi yapılması gerektiğini belirterek, "Her yıl yağan kardan dolayı büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Bu yıl yine karla mücadelede araç yetersizliğinden dolayı çalışmalarımız aksadı. Bitlis'e 1 rotatif, 1 kamyon almak amacındayız. Maliye Bakanı ve Başbakanımızla görüşmek üzere gittiğimiz Ankara'da yoğun programları dolayısıyla kendileriyle görüşemedik. Ancak derdimizi gerekli yerlere aktardık. Araç parkımızı genişleterek karla mücadelede yeterli duruma gelmek için çalışmalarımız devam etmektedir. Yine belediyemizde makam aracı olarak kullanılmak üzere Vakıflar Bankası Genel Müdürlüğü tarafından arazili bir araç hibe edildi. Bu araca ihtiyacımız vardı. Hiçbir bedel ödemeden belediyemize kazandırılan bu araç için Vakıflar Bankası Genel Müdürlüğü'ne de teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2006 Çarşamba 16:50:13
Güncelleme :22 Şubat 2006 Çarşamba 18:39:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?