1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Baston ustasının tanıtım çabası

Ahlat ilçesinde 22 yıldır baston imalatçılığı yapan Refa Gökbulak, ürünlerine yurt dışı fuarlarında pazar ararken, ilçe ve ülke tanıtımına da önemli katkı sağlıyor.

Refai Gökbulak, yurt içinde birçok festival ve fuarlara katıldığını belirterek, bu yıl ise ilk kez yurt dışında el sanatları fuarına katılacağını söyledi. Yıllardır katıldığı fuar ve festivale Bitlis'i tanıtıcı CD, katalog ve afiş gibi materyallerle gittiğini anlatan Gökbulak:

"Gerek kendi imkanlarımla hazırladığım, gerek Bitlis Kültür Müdürlüğü'nün verdiği tanıtım materyalleri her gittiğim yerde büyük ilgi görüyor. Vatandaş yaşadığımız yöre hakkında bilgi ediniyor. Birçok insan bu tanıtım materyallerini inceledikten sonra ilimizi ziyarete geldi. Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'ta yapılacak olan fuara, bol tanıtım materyali ile gidiyorum. Bitlis Kültür Müdürlüğü Riyad'ta dağıtmam için İngilizce, Almanca ve Fransızca hazırladıkları Bitlis tanıtım CD'si verdi. Bu önemli bir tanıtım atağı ve amacım hem Ahlat bastonu için pazar aramak, hem de ilimi ve ülkemi tanıtmak. İlk kez yurt dışında ülkemi tanıtma fırsatı da bulacağım için heyecanımı gizleyemiyorum. Bastonlarıma iyi pazar ararken, tanıtım materyalleri ise satışlarımda çok etkili oluyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Şubat 2008 Cuma 15:20:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?