1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Bayram'da gıda tuketimine dikkat!

Ahlat Sağlık Grup Başkanı Dr. Edip Akyol, Ramazan Bayramı ve onu izleyen günlerde gıda tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, yaşlı ve hastaların beslenmelerine daha fazla riayet etmeleri uyarısında bulundu. 

Ramazan boyunca belli zamanlarda yemek yenildiğinden vücut buna alıştığını, bayramın gelmesiyle birlikte öğün sayısının birden arttığını belirten Ahlat Sağlık Grup Başkanı Dr. Edip Akyol, "İster istemez Ramazan Bayramı'nda ve bayram sonrasında beslenme düzeni değişiyor. Bundan dolayı hazımsızlık ve mide problemlerinin yaşandığını görüyoruz. Herkesin bu dönemde gıda tüketimine dikkat etmesi sağlığı açısından çok önemlidir. Bu bağlamda en az 1 ila 2 hafta çok dikkatli olunması gerekir. Şeker hastalarının kendilerine daha çok dikkat etmesi gerekiyor. 

Ramazandan sonra şeker koması riskleri artıyor. Bu durumlarda hastaların derhal en yakın bir sağlık polikliniğine başvurmalarını ivedilikle öneriyoruz. Ramazan'ın ardından yağ oranı ve kalorisi yüksek gıdaların fazla tüketilmesinin, mide ve bağırsak sistemi rahatsızlıkları ile tansiyon yükselmesi gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Yemekler az az ama belli aralıklarla tüketilmeli. 

Bayramda ve bayram sonrası, eski yemek alışkanlıklarına yavaş yavaş geçiş yapmak en doğru davranış olacaktır. Bayram ziyaretlerinde ikram edilen diğer içeceklerin yerine su, ayran, meyve-bitki çayları tercih edilmelidir" uyarısında bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 12:50:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?