1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

BBP'den belediye çalışmalarına eleştiri

Büyük Birlik Partisi (BBP) Bitlis İl Başkanı Zeydin Güzeltaş, belediye çalışmalarının yetersiz olduğunu belirterek, 21. yüzyılın şehircilik anlayışı ile hizmet verebilmek için belediye başkanlığı yetkisinin kendilerine verilmesini istedi.

Bitlis'in şehirleşme açısından Türkiye sıralamasında sonlarda olduğunu ifade eden Zeydin Güzeltaş, iktidar partisi belediye başkanının hiç bir somut icraatının olmadığını söyledi. Güzeltaş, "Bitlis yüzyıl öncesini andıran şehir görüntüsünden kurtarılamamıştır. Bitlis'te dere ve otogar sorunu var. Bugüne kadar gelen iktidarlar ve yerel yöneticiler bu konuda hiçbir çalışma yapmamıştır. Bitlis Deresi görüntü, koku yönünden ıslah ve kamufle edilmek zorundadır" dedi.

İldeki sorun ve çözüm yollarını Bitlis kamuoyu ile paylaştıklarını belirten Zeydin Güzeltaş, iyi bir hizmet için halkın partilerine yetki vermesi gerektiğini söyledi.

Güzeltaş, "Yerel seçimlerde köklü çözüm yollarıyla 21. yüzyılın şehircilik anlayışını Bitlis halkına sunmak için yetkiyi bize devretmelerini talep edeceğiz. Bugüne kadar başa gelen yerel yöneticilerin seçimlerden önce verdikleri hiç bir vaadi yerine getirmediği görülmüştür. Şehir merkezi dar bir alana sıkıştırılmıştır. Bitlisin ana caddesi aynı zamanda şehirlerarası otoyoldur. Bu cadde aynı zamanda ticari ve özel bütün araçların tek geçiş yeridir. Soğuk ve yağışlı geçen kış aylarında trafik sıkışmasından dolayı dar olan caddeler adeta felç olmaktadır" şeklinde konuştu

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2008 Salı 17:33:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?