8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

BDP'den gözaltılara tepki

BDP'DEN GÖZALTILARA TEPKİ

Bitlis'te 52 kişinin gözaltına alınmasının ardından adliye binası önünde toplanan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) üyeleri, basın açıklaması yaparak duruma tepki gösterdi.

Bitlis'te önceki gün 'yasa dışı slogan atmak' suçundan tutuklanan 10 kişinin ardından, dün Bitlis Adliye binası önünde sloganlar atan 52 kişi daha gözaltına alınmıştı. Bunun üzerine adliye binası önünde toplanan BDP'liler, kar yağışı altında ateş yakarak ısınmaya çalışırken, 'Baskınlar bizi yıldıramaz' sloganı attı.

Burada kalabalık adına bir basın açıklaması yapan BDP Bitlis İl Başkanı Şahin Çoban, arkadaşlarının derhal serbest bırakılmasını istedi. Çoban, "12 Ocak günü sabaha karşı gözaltına alınan ve daha sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanan 10 kişinin yakınları bu insanların serbest bırakılması için adliye önünde beklerken, bu insanlar sadece slogan attıkları için gözaltına alındı. Yaklaşık 60 kişi yaka paça, hukuk dışı bir şekilde gözaltına alındı. Dün gece 12 kişi serbest bırakılırken, diğerlerinin de

sorgulaması devam ediyor. Bizler BDP olarak antidemokratik uygulamalara son verilmesini ve bu arkadaşların derhal serbest bırakmalarını istiyoruz. Sorunun baskı, gözaltı ve tutuklamalarla çözülemeyeceği ve yetkililerin 'en huzurlu il Bitlis'tir' beyanları da bu şekilde boşa çıkmıştır. Biz bu huzurun bozulmasını istemiyoruz. Yetkililerin de daha duyarlı olasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından, toplanan yaklaşık 100 kişilik grup parti binasına geçti.

BDP'DEN GÖZALTILARA TEPKİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2010 Çarşamba 14:52:05
Güncelleme :13 Ocak 2010 Çarşamba 15:08:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?