1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Bebeğimi burada büyütmek istiyorum

Kaçak yollarla Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde kamyon kasasında doğum yapan Afganistan uyruklu Fatma Yakubi (28), ülkesine dönmek istemiyor.

Bitlis Emniyet Müdürlüğü misafirhanesinde Afganistan'dan gelecek uçağı bekleyen Fatma ve eşi Rıza Yakubi çifti, 2,5 aylık kızları Sahra'yı Türkiye'de büyütmek için yetkililerden yardım bekliyor.

Yakubi çiftinin, insan kaçakçılarına kişi başı 5 bin Euro vererek 85 kişiyle kamyon kasasında çıktıkları umuda yolculukları Bitlis'te son buldu. Fatma Yakubi, Doğubayazıt'ta kamyon kasasında doğum yaptığı esnada yaşadığı acıyı anlatırken sözcükleri boğazında düğümleniyor. "Doğacak çocuğumun yeni ülkesinde, sıcak bir yuvada gözlerini dünyaya açması için her gece dua ettim." diyen Yakubi, hayalini bir gün mutlaka gerçekleştireceğini söylüyor. Bitlis Emniyet Müdürü İbrahim Bıçakçı ise kaçakların ihtiyaçlarıyla yakından ilgilendiklerini belirterek, Kızılay yardımının kendilerini rahatlattığını dile getiriyor.

Müdürlük bünyesinde yaklaşık 700 kaçağın bulunduğunu ifade eden Bıçakçı, şöyle konuşuyor: "Yasalar gereği sınır dışı edilmeleri gereken kaçaklardan 400'ünün uçak biletleri alındı. Afganistan ve Pakistan gibi ülkeler vatandaşlarını almak için uçak göndermiyor. Misafirhaneler dolduğu için spor salonunu kullanıyoruz. Gerekli yerlere bilgi verdik. Ülkelerin vatandaşları için uçak göndermelerini bekliyoruz."

Zaman
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 13:51:10
Güncelleme :27 Ekim 2008 Pazartesi 14:08:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?