1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Belediye-KOSGEB arasında protokol

Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanlığı ile Bitlis Belediye Başkanlığı arasında protokol imzalandı.

Bitlis Belediyesi'nde düzenlenen imza törenine, Bitlis Belediye Başkanı Cevdet Özdemir, Bitlis Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sadettin Özvural ve Van KOSGEB Merkez Müdürü Bilal Emre Yörük katıldı. İmza sırasında konuşan Bitlis Belediye Başkanı Cevdet Özdemir, "Küçük ve orta büyüklükteki imalat işletmelerinin büyük yarar sağlayacağı bir protokol imzalıyoruz. Bunun Bitlis'teki bütün işletmecilere hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.

Van KOSGEB Merkez Müdürü Bilal Emre Yörük ise, Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın amacının Van, Muş, Bitlis, Hakkari ve Şırnak illerine hizmet vermek olduğunu belirterek, "Özellikle bölgedeki imalat sanayiinde faaliyet gösteren işletmelere sunmuş olduğumuz destekler var. Bu desteklerin sunulması aşamasında Bitlis Belediye Başkanlığı ile protokol imzalayarak iş birliği yapacağız. Bu iş birliği kapsamında Bitlis'teki Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere (KOBİ) destek vereceğiz. Desteğimiz nakdi ve gayri nakdi olarak gerçekleşecektir. Kobilerin kullanabileceğiz sıfır faizli kredilerimiz var. Kamu bankaları aracılığı ile bu krediyi kullandırıyoruz. Ayrıca bunun dışında KOBİ'lerin büyümesi, gelişmesi ve rekabet ortamının artırıp iş yoğunlunun olması için hibe destekli programlarımız var. Bunlara örnek olarak fuarlara katılım desteği, KOBİ işletmesinin teknik elaman desteği gibi desteklerimizde olacaktır" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından daha sonra hazırlanan protokol karşılıklı olarak imzalandı.

.
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2008 Salı 15:57:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?