8
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Belediyede sözleşme sevinci

TATVAN BELEDİYESİ'NDEN TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ

Bitlis'in Tatvan Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM-BEL-SEN) arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Tatvan Belediyesi meclis salonunda düzenlenen törene, Tatvan Belediye Başkanı Abdullah Ok, Belediye Başkan yardımcıları Nametullah Epözdemir ve M. Nasır Ölçer, TÜM-BEL-SEN Muş Şube Başkanı Uğur Turan, Bitlis İl Temsilcisi İlhami Uludağ, KESK Bitlis Dönem Sözcüsü Emin Kurtiye, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Bitlis İl Başkanı Şahin Çoban, BDP Tatvan İlçe Başkanı Hayrettin Çaçan ile sendikanın üyeleri katıldı. Törende bir konuşma yapan Uğur Turan, Tatvan Belediye Başkanı Abdullah Ok'un emek mücadelesinden gelen biri olduğunu belirtti. Turan, "Sayın başkan işveren olarak emekçiden yana gösterdiği tavrıyla bunu ispatladı" dedi.

Tatvan Belediye Başkanı Abdullah Ok ise, "On yıllardır uğrunda mücadele edilen hak ve özgürlük mücadelesini bir belediye başkanı olarak desteklemem ayrıca gurur verici bir durum. İşçinin sendikalaşma, grev ve örgütlenme hakkı olduğu gibi, memurun da vardır. Bu nedenle biz bugün TÜM-BEL-SEN ile toplu sözleşme imzalıyoruz. Belediyemizin sıkıntılarını en iyi burada çalışan siz değerli arkadaşlarım biliyorsunuz. Bu sıkıntılara rağmen sizleri de düşündüğümüz için toplu sözleşme kararı aldık" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından sözleşme imzalandı. Bir yıllık imzalanan sözleşmeye göre, işveren belediyeye kadrolu, sözleşmeli veya geçici personel alımlarında kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık yapılarak, alınacak personelin yüzde 50'sinin kadın olması yönünde kadın kotası uygulayacağı belirtildi.

TATVAN BELEDİYESİ'NDEN TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ
TATVAN BELEDİYESİ'NDEN TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ
TATVAN BELEDİYESİ'NDEN TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2010 Perşembe 17:16:02
Güncelleme :11 Mart 2010 Perşembe 17:19:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?