9
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

Belediyede yeni yapılanma

BİTLİS BELEDİYESİ'NDE YENİ YAPILANMA

Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, Bitlis Belediyesi olarak yeni bir yapılanma içine girdiklerini söyledi.

Başkan Alaydın, makamında yeni yapılandırmayla ilgili gazetecilere bilgi verdi. Alaydın, son encümen toplantısında alınan kararların ardından Mezarlıklar Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğünü iptal ettiklerini söyledi. Alaydın, yeni müdürlükler kurarak işlerin daha aktif işlemesini sağladıklarını belirterek, "Belediyemiz hizmet üretmek için yeni bir yapılanmaya girdi. Bu yapılanma çerçevesinde son encümen toplantımızda aldığımız kararlar doğrultusunda, birkaç yeni müdürlük birimleri oluşturduk. Mevcut çalışanlarımız arasında yaptığımız bazı değişikliklerle işleyişi ve hizmet üretmeyi hızlandıracağımıza inanıyorum" dedi.

Yeni birimler hakkında bilgi veren Alaydın, şunları söyledi:

"Belediyemiz bünyesinde yeni hizmet birimi olarak Destek Hizmetleri Müdürlüğü, İnsan Kaynakları Müdürlüğü ile Kültür ve Sosyal Destek Müdürlüğünü oluşturduk. Araç ve bina onarımlarının tek elden yürütüleceği birimin alt yapılanmasında ise Satın Alma Birimini oluşturduk. Buna göre Destek Hizmetleri Müdürlüğüne Ecvet Özkul, Alt birimi olan Satın Alma Biriminin başına Recep Nasır getirildi. Yazı İşleri müdürlüğüne Enver Akyol, İnsan Kaynakları Müdürlüğüne Abidin Ceyhan, Mali Hizmetler Müdürlüğüne Nuri Altıner, İtfaiye Müdürlüğüne Nazmi Olcay, Kültür ve Sosyal Destek Müdürlüğüne Veysi Yamaç getirildi."

Su işletme Müdürlüğü görevinde de değişikliğe gidildiğini belirten Başkan Alaydın, uzun yıllar özveri ile bu görevi yürüten Mehmet Çiçek'in yerine teknik konuları daha iyi bilen Burak Hacıyusufoğlu'nu getirdiklerini söyledi. Personel giderlerini kısarak hizmet üretmeye çalıştıklarını dile getiren Fehmi Alaydın, "Göreve geldiğimizde 233 personelimiz vardı. Buna göre personel giderlerimiz de fazlaydı. Belediye hizmet üretemez duruma gelmişti. Göreve geldiğimizden bugüne kadar 51 personeli emekliye ayırdık. Personelimizin yaş ortalamasını aşağı çekmeye çalıştık. Alışılmış uygulamaları gündemimizden kaldırdık. Hizmet için bu göreve talip olduğumuzda kendi ekibimizi de oluşturmaya çalışacağımız söylemiştik. Amacımız yasalara uygun hale getirerek, gelirlerinin yüzde 30'u personel uygulamasına gitmektir. 15 Ocak 2010 tarihi itibariyle 8 personelimizi de emekliye ayırıyoruz. Böylelikle personel sayımızı 233'ten 182'ye çektik" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2010 Perşembe 17:47:01
Güncelleme :14 Ocak 2010 Perşembe 18:02:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakan alp IP: 85.98.64.xxx Tarih : 16.01.2010 21:42:08

tabi onlar sana oy versın sende onları ekmegınden et allah kork 4300 gunle emeklı olan var allah belkı bu acıyı sanada yasatır ve sen nasıl işçileri emeklı ediyorsan onlarda senı secımde emeklı edecek ve senı ailenı allaha havale ediyom ınsallah bulursun sen itfayedekı emeklılıler yukarı dairede yatan 60 yasındakıleı emeklı et ad... hepsı senın ve kilerın adamı sendıka baskanının oglunu işe almısın allaha vebabı senı allaha havale edyom secımde goruscez senle az kaldı oda bole bırgun o gunde gelecek gelmez deme