9
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

BETAV'a yeni başkan

BETAV BİTLİS ŞUBE BAŞKANLIĞI GÖREVİNE MUZAFFER AHLAT ATANDI

İstanbul'da toplanan Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı (BETAV) üyeleri, 20'nci Genel Kurul toplantısında Bitlis Şube Başkanlığı'na Muzaffer Ahlat'ı atadı.

Bir önceki BETAV Bitlis Şube Başkanı Nejdet Süne'den görevi devralan Ahlat, 1987 yılından bu yana vakıf olarak bir çok faaliyetlerde bulunduklarını söyledi. Ahlat, yaptığı açıklamada, yaklaşık 23 yıldır Bitlisli üniversite öğrencilerine burs verdiklerini ve bu güne kadar 2 Bin 243 öğrencinin mezun olduklarını belirtti. Muzaffer Ahlat, "Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da toplanan Vakıf üyelerimiz yaptıkları genel kurul toplantısında beni Bitlis Şube Başkanlığı görevine atadılar. Vakfımız yıllardır gerek üniversite gerekse ortaöğretim öğrencilerine katkıda bulunmuştur. Bu güne kadar toplamda 2 Bin 768 üniversite öğrencisine her ay olmak üzere burslar verildi. Bunun yanı sıra vakfımız Bitlis merkez ve ilçelerdeki meslek yüksek okullar, liseler ve ilköğretim okullarına bilgisayar, fotokopi makinesi ve projeksiyon cihazları başta olmak üzere öğrencilere spor malzemeleri, okul kıyafetleri ve kırtasiye malzemeleri gibi yardımlarda bulunmuştur" şeklinde konuştu.

Bitlisli üniversite öğrencilerine daha fazla katkıda bulunmak için çeşitli çalışmalar içerisinde olduklarını anlatan Ahlat, "İstanbul'da 3 milyon 200 bin liraya arsa aldık. Bu arsayı iş merkezi olarak yapıp buranın kira gelirlerini öğrencilerimiz için burs ve çeşitli yardımlar olarak kullanacağız. Ayrıca vakfımız gelirlerini ve daha çok yardımlar için kısa mesaj yolu ile de yardım kampanyası başlattık" dedi.

Vakfın esas amaçlarında birinin mezun olan öğrencilerin iş buldukları takdirde bir öğrenciye burs vermesi olduğunu hatırlatan Muzaffer Ahlat, "Burs verdiğimiz öğrenciler mezun oldukları zaman eğer Bitlis'te iş bulurlarsa kendilerinden hiçbir talebimiz olmuyor. Şayet başka illerde iş bulup çalışan herkes bir üniversite öğrencisini okutması veya burs vermesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2010 Pazartesi 15:04:02
Güncelleme :14 Haziran 2010 Pazartesi 18:42:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?