9
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

BEÜ yeni bölümlerle büyüyecek

BEÜ YENİ BÖLÜMLERLE BÜYÜYECEK

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, yeni açılacak bölümler ile hem öğrenci sayısını arttıracak hem de ilin gelişimi açısından önemli rol oynayacağını belirtti.

Bitlis Eren Üniversitesi'nin, ilin gelişiminde, kalkınmasında ve saygınlığının artmasında lokomotif görevini üstleneceğini anlatan Rektör Prof. Dr. Doğru, "Bir yılı daha geride bırakırken, Yükseköğretim Kurulu'nun 21.12.2010 tarihli Yürütme Kurulu kararı sonucunda, üniversitemiz bünyesinde açılacak olan, 17 bölüm ve program ile 2011 yılına daha mutlu bir şekilde girmeye hazırlanıyoruz. Akademik, fiziksel ve sosyal gelişim açıksından önemli atılımlarda bulunan üniversitemiz, yeni açılacak bölümler ile önemli şekilde rol üstelenecektir.

Bu yeni açılacak bölümlerimizin, fakültelere göre dağılımına baktığımızda, Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde, Sanat Tarihi, Doğu Dilleri ve Edebiyatları, Arkeoloji bölümleri, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bünyesinde, Antrenörlük Eğitimi, Spor Yöneticiliği Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümleri, Sağlık Yüksekokulu bünyesinde ise Sosyal Hizmetler Bölümü açılırken, bunların yanında meslek yüksekokullarında da yeni programlar hayata geçirildi" dedi.

Prof. Dr Mahmut Doğru, bunların dışında Ahlat Meslek Yüksekokulu'nda Yerel Yönetimler, Mimari Restorasyon, Maliye, Geleneksel El Sanatları programları, Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu'nda, İlk ve Acil Yardım, Ağız ve Diş Sağlığı programları, Tatvan Meslek Yüksekokulu'nda Deniz ve Liman İşletmeciliği programı, Adilcevaz Meslek Yüksekokulu'nda ise Özel Güvenlik ve Koruma, Pazarlama, Turizm ve Seyahat Hizmetleri programlarının açıldığını söyledi. Doğru "Yeni bölüm ve programlarını açarken il, bölge ve ülke gereksinimlerini ve bu bölümlerden mezun olan öğrencilerin iş bulma olanaklarını göz önünde bulundurduk. Modern üniversite yerleşkemiz tecrübeli eğitim kadromuz ve yeni açılan bölümlerimizle üniversitemizi daime ileriye taşımak hedeflerimizdendir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2010 Perşembe 17:10:02
Güncelleme :30 Aralık 2010 Perşembe 17:16:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?