2
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

BEÜ'de mezuniyet sevinci

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) mezunları için tarihi El-Aman Hanı'nda mezuniyet töreni düzenlendi.

Bitlis-Tatvan karayolu üzerinde bulunan tarihi El-Aman Hanı, BEÜ mezuniyet töreni için hazırlandı. Saat 16.00’da başlayan törene Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Mükremin Apaydın, belediye başkanları, kaymakamlar, kurum amirleri, öğrenci yakınları ve öğrenciler katıldı.

Programın açılışını Bitlis Eren Üniversitesi öğrencileri tarafından oluşturulan ‘Güneşin Rengi’ adlı folklor ve gösteri ekibi yaptı. Yoğun bir ilgi gösterilen ekip, farklı yörelerden oyunlar sergiledi. Konuşmalar öncesinde Hemşirelik Yüksek Okulu öğrencileri sahneye çıkarak ant içti.

Mezuniyet töreni, Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz’ın açış konuşması ile devam etti. Vali Yılmaz, “Öğrenci kardeşlerimden tek bir isteğim var; insanlara hizmet edin. Mezun olduğunuz bugünden itibaren hiçbir farklılık gözetmeden kapınıza gelen herkese yapabileceğiniz en üstün görevi yapmanızı bekliyoruz. Bu söz çok önemlidir. İnsanlığa hizmet eden Allah katında da insan katında da makbuldür. Tekrar hayırlı olsun. Anne ve babalarınıza teşekkür ediyorum. Ailelerinizin dişinden tırnağından artırıp sizleri buraya gönderdiğini biliyorum. Onlara ne kadar hizmet ederseniz azdır. Anne ve babalarınız için bir alkış da ben buradan istiyorum. Bu üniversitesinin Bitlis’e kazandırılmasında emeği geçen Eren ailesine ve eğitim gönüllülerine ayrıca teşekkür ediyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” dedi.

Daha sonra konuşan Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, üniversitelerin, üretilen bilgiyle, başta kurulmuş oldukları il olmak üzere bulundukları bölgenin ve ülkenin gelişimini ve büyümesini tasarlayıp dünya bilimine de önemli katkılar sunduğunu söyledi. Eren ailesini hep yanlarında gördüklerini sözlerine ekleyen Rektör Doğru, gücünü gençlerden alan Bitlis Eren Üniversitesi’nin, kuruluşunun 4’ncü yılında, öğrencilerine ve personeline, özgürce çalışmalar yapacak, yeni üretilen bilgi ve teknolojilerle ülkemizi, bölgemizi ve Bitlis’i kalkındıracak huzurlu bir çalışma ortamı yakaladığını belirtti. Rektör Doğru, “Üniversitemiz hızla gelişmekte ve her geçen gün büyüyerek eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu bağlamda üniversite olarak ilimizin gelişmesi ve kalkınması için birçok proje hazırlanmıştır. Yapmış olduğumuz bu çalışmaların başında çalıştaylar, kariyer günleri, sportif ve sosyal aktiviteler, uluslar arası konferanslar ve etkinlikler gelmektedir. Özellikle yapım ve proje aşamasında olan kıyı düzü kompleks spor merkezi ilimiz açısında önemli bir cazibe merkezi olacaktır. Ahlat ilçemizde kuracağımız uygulama oteli ise bölge açısında bir ilk olacaktır” diye konuştu.

Rektör Doğru, öğrencilere hitaben, “Gerçekleştirilen konferanslar, paneller, basın toplantıları ile siz öğrencilerin daha iyi eğitim koşullarına ulaşmasında üniversitemiz büyük bir bilim merkezi konumundadır. Bu güzel mekanlar, bu güzel okullar sizlerin başarısı için yapılıp, sizlere teslim edildi. Sizler de bu yapılan çalışmaları eğitiminiz boyunca en iyi şekilde değerlendirdiğinize inanıyorum. Artık buradan aldığınız teori bilgileri iş hayatında en iyi şekilde pratikte kullanacağınızdan hiçbir şüphem yoktur. Hayatınızın belki de en önemli, en güzel günlerinden birini yaşıyorsunuz. Bu mutlu gününüzde sadece sizleri tebrik etmiyor, hepinize öğrenciliğinizle yaşamımıza kattığınız anlam için ve sonunda bugün burada oluşturduğunuz bu muhteşem manzara için çok teşekkür ediyorum. Sizleri bugün burada ayrılığın verdiği burukluk ve iyi birer insan ve meslek elemanı yetiştirmenin haklı gururu ile uğurluyoruz. İnanıyorum ki bundan sonraki yaşamınız en az öğrencilik yaşantınız kadar parlak geçecektir. Arkanızda, başarılarınızla övünecek ve kapısı sizlere sonuna kadar açık bir Bitlis Eren Üniversitesi olduğunu sakın ve sakın unutmayınız. Sizler ile iletişimimizi koparmama adına kurmuş olduğumuz 'Mezun Bilgi Sistemi' ile sürekli iletişim halinde olacağız. Sizlerin mezuniyet sonrası çalışmalarınızda dahi yanınızda olmaya devam edeceğiz. Hepinizin mezuniyetini yürekten kutluyor, yarınların sizlere başarı ve umut dolu günler getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.
Anı plaketlerinin verilmesinin ardından mezun olan öğrenciler, hep birlikte havaya kep attılar. Programda öğrenciler tarafından oluşturulan müzik topluluğu konseri ile Grup Kolpa konseri de yer aldı. Mezuniyet töreni, havai fişek gösterisinin ardından sona erdi.

BEÜ'de bu yıl bütün programlardan yaklaşık bin 200 öğrenci mezun oldu.

iha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2012 Perşembe 13:41:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?