9
Mayıs
2024
Perşembe
BİTLİS

'Beyaz Su' mesire alanı açıldı

MUTKİ 'BEYAZ SU' MESİRE ALANI HİZMETE AÇILDI

Bitlis'in Mutki ilçesinde Kaymakamlık, Belediye, Orman İşletme Müdürlüğü ve İş-Kur tarafından ortaklaşa yapılan 'Beyaz Su' mesire alanı hizmete açıldı.

Mutki-Kavakbaşı karayolu üzerinde bulunan ve tamamen kar suyundan oluşan doğal kaynak 45 günlük bir çalışmayla halkın ve piknikçilerin hizmetine kazandırıldı. Mesire alnın açılışı için düzenlenen törende kurdeleyi Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Tatvan 10. Motorlu Piyade Tugayı Komutanı Tuğgeneral Halit Günbatar, Mutki İlçe Kaymakamı Musa Sarı, Mutki Belediye Başkanı Vahdettin Barlak, Adilcevaz Kaymakamı Mustafa Çiftçi, Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk, Tatvan Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Güroymak Kaymakamı Nurettin Dayan ve Hizan Kaymakamı M. Adil Tekeli birlikte açtılar. Vali Yılmaz, açılışın ardından oldukça soğuk olan suyun tadına baktı.

Açılışta bir konuşma yapan Mutki Kaymakamı Musa Sarı, mesire alanının gerek kurumlar gerekse halkın büyük bir özverili çalışmalarının ardından hizmete açıldığını söyledi. Sarı, buranın doğal yapısının bozulmaması için azami gayret sarf ettiklerini belirterek, "Kaymakamlığımız ve İş-Kur arasında protokolde ile düzenlenen 'Toplum yararına çalışma projesi' ile stardı verilen çalışmada ilçemizde 14 gencimiz burada görev almıştır. İstihdama yönelik olarak çalışmalarımız devam ediyor. Burası C tipi mesire alanı olarak düzenledik. Buranın yapımında doğal ortamın bozulmamasına azami gayret gösterdik. Buranın ilçeye ilimize ve ülkemize hayırlı olsun" dedi.

Belediye Başkanı Vahdettin Barlak ise, bir çok doğal güzellikleri olan ilçede böyle bir alanı halka kazandırmaktan son derece mutlu olduklarını belirtti. Barlak, "İlçe Kaymakamımız Sayın Musa Sarı 'Beyaz Su'yun piknik ve mesire alanına dönüştürülmesi düşüncesini bizimle paylaştığında hiç vakit kaybetmeden işe başladık. İlçemizin yüzlerce doğa harikasından bir tanesi de burasıdır. Vatandaşların güzel vakit geçirmeleri için güzel bir mekan oldu. Artık Bitlis ilimiz ve ilçeleri başta olmak üzere bu alana her taraftan yoğun ziyaretçe geleceğine inanıyorum. Böyle bir tesisi ilçemize kazandırdıkları için emeği geçen herkese teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

Mesire alanına katkı sunan kurumlara Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz tarafından birer plaket verildi. Halk oyunları gösterisinin ardından davetlilere canlı müzik eşliğinde yemek ikram edildi.

MUTKİ 'BEYAZ SU' MESİRE ALANI HİZMETE AÇILDI
MUTKİ 'BEYAZ SU' MESİRE ALANI HİZMETE AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2010 Pazartesi 18:43:01
Güncelleme :14 Haziran 2010 Pazartesi 18:49:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?