1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

BİGİAD ekonomiyi değerlendirdi

Bitlisli Genç İş Adamları Derneği (BİGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Peker, ilin sosyal ve ekonomik olarak Türkiye ortalamasının çok altında olduğunu belirterek, "Biz de bu olumsuzlukları en aza indirmek için büyük gayretler gösteriyoruz" dedi. 

Sabah kahvaltısında gazetecilerle bir araya gelen Başkan Zeki Peker, Bitlis için çözüm önerileri ve yapacakları faaliyetler hakkında bilgi verdi. 2006 yılında kurulan derneklerinin 3. yılına girdiğini hatırlatan Peker, amaçlarının Bitlisli iş adamları arasında diyalogu artırmak ve ilin sosyal, ekonomik ve kültürel değerlerini ön plana çıkarmak olduğuna söyledi. Peker, "Her geçen gün büyümekte ve üye sayımızı artırmaktayız. Kurumsallaşma yönünde ciddi adımlar atan derneğimiz Bitlis'in kalkınması için çaba sarf etmektedir. Bitlis'e önemli projeler kazandırmak için çalışma başlatmış durumdayız. Bilindiği üzere Ankara, İstanbul ve Bursa gibi şehirlerde mesleki hayatını devam ettiren değerli iş adamlarımızın kendi memleketlerine faydalı olabilmek için çeşitli dernekler kurup hizmet ağlarını genişletiyor" dedi. 

Zeki Peker, Bitlis'te tarım ve hayvancılığın bitme aşamasında olması, sanayinin düşüklüğünün son derece talihsiz bir durum olduğunu söyledi. Peker, "Biz de bu olumsuzlukları en aza indirmek için büyük gayretler gösteriyoruz. Bu amaçla son dönemde çok saygın ve kalabalık heyetlerle Bitlis'i ziyaret ederek gözlemlediğimiz eksiklikleri tespit edip, gereğinin bir an evvel yapılması için hareke geçeceğiz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2008 Perşembe 17:50:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?