1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Bir aile dramı

Bitlis'in Gazibey Mahallesi'nde yaşayan 12 kişilik Aslanhan ailesinin yaşam dramı yürek parçalıyor. 

Baba Lütfi Aslanhan 2 yıl önce ayırmak üzere girdiği kavgada kafasına aldığı darbeler sonucu beyin travması geçirirken, doğuştan özürlü olan büyük oğlu Halis (23) ise eve gelmiyor. Çocuklardan 13 yaşındaki Yunus Aslanhan ise katıldığı satranç turnuvasından dönerken bir aracın çarpması sonucu ağır yaralanarak Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakımda hayat mücadelesi veriyor. 

Aile bütün bunlara rağmen çökme tehlikesi olan yıkık bir evde yaşamaya çalışırken, yetkililerden yardım bekliyor. Komşular ve bazı esnafların yardımıyla geçimlerini sağlayan Aslanhan ailesi, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından verilen sıcak yemek ile sofralarını kuruyor. Yaşadığı dramı Kürtçe anlatan anne Emine Aslanhan'a tercümanlık yapan kızı Aycan (16), kış aylarına girdikleri bugünlerde ısınma sorunlarını elektrikli soba ile giderdiklerini söyledi.
 
Aycan, "İki ablam evli. En büyük abim doğuştan özürlüdür. Bazen eve gelmiyor, dışarıda yatıyor. Bir kardeşim de geçen hafta trafik kazası geçirdi. Şimdi Van'da yoğun bakımda. Ailemizi geçindirecek diğer abim ise askerde. Durumumuz çok kötü. Yemeklerimizi öğlenleri Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden temin ediyoruz. Bazen de temin edemeyip aç kaldığımız zamanlar oluyor. Evimiz daha önce kiraydı. Ancak babam sağlığında inşaat ustası idi. İyi para kazanıyordu. O dönemlerde 6 bin YTL'ye evi satın aldı. Ancak o kavgadan sonra rahatsızlanınca evin parasını da ödeyemedik. Zaten ev yıkılmak üzere. Kış ayları geldi. Kar ve yağmur yağışlarında dam akıyor. Birçok yerde çatlaklar oluştu" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 11:21:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?