1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİTLİS

Bir babanın doktorlara isyanı

Bitlis'in Güroymak ilçesinde yaşayan Senem ve İhsan İlkılıç'ın 3'ncü çocukları olan ve doğum sırasında köprücük kemiği kırılan minik Alperen iyileşmeyi beklerken, baba İhsan İlkılıç, "Doktorların 'Bu tür vakalar her zaman olur, bunlar normal vakalardır' cevabına çok şaşırdım. Çocuğumla ilgilenmeleri gerekirken adeta zorla taburcu ettiler" dedi. 

Eşinin Tatvan Doğumevi Hastanesi'nde gerçekleşen doğumu sonrası köprücük kemiğinin kırılan ve Alperen ismi verdikleri bebeğinin çok acı çektiğini söyleyen İhsan İlkılıç, sorumsuzca davrananların cezalandırılmasını beklediklerini anlattı. 

Olayın ortaya çıkmasının ardından doktorların çocuğu ile ilgilenmediğini iddi eden İlkılıç "Röntgenden sonra servise geçen doktorların bebekle ilgileneceklerini sanmıştım. Oysaki hiç ilgilenmemişler. Mesai bitimi sonrasında hastamızı taburcu edeceklerini söylediler. Ben de bebeğimi bu şekilde teslim almayacağımı, tedavisinin yapılmasını istedim. Bana bu konuda yardım etmeyecekleri, bebeğimi almamam durumunda annesini de taburcu etmeyeceklerini söylediler. Bunun üzerine doktorla görüşmek istedim. Doktor Ali Ekber Şahin bizimle görüşmeye gelmedi. Hastane Başhekimi Dr. Muzaffer Balibey beni odasına davet ederek, bu tür vakaların normal olduğunu, bu tür olasılıkların sıklıkla yaşandığını söyledi. Hatta bebeği almamam durumunda da Çocuk Esirgeme Kurumu'na vereceklerini söyledi" ifadelerini kullandı. 

İlkılıç, bu konuşmanın ardından eşini ve bebeğini alarak hastaneden ayrıldığını belirterek, "Daha sonraki gün Hasta Hakları Birimi'ne şikayet dilekçesi bıraktım. Ancak bundan sonuç alamayacağımı düşünerek Güroymak İlçe Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak şikayetçi olduğumu söyledim. Şimdilik soruşturma aşamasında. Haksızlığa karışanların cezalandırılmasını istiyorum" şeklinde konuştu. 

Bir haftalık olan Alperen bebek Tatvan Devlet Hastanesi Ortopedi Bölümü'nde yapılan müdahalenin ardından evine gönderildi. 3 Çocuk sahibi olan İhsan İlkılıç ise, rahatsızlığı nedeniyle çalıştığı işinden ayrıldı. Güroymak'ın Haydar Mahallesinde 2 odası köhne bir evde yaşamını sürdüren Baba İlkılıç, sorumluların cezalarını alacaklarına inandığını sözlerine ekledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 17:51:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?